Policija: Stanje u Zagrebu tretirajte kao ratno!

4.6.2011.
11:51
VOYO logo

Zbog posjeta Pape Benedikta XVI. hrvatska metropola je pod policijskom opsadom. Građani su zbog neviđenih mjera osiguranja potpuno ogorčeni. U redakciju Danas.hr-a javio se tako čitatelj koji živi u Donjem gradu u blizini Ilice i koji jutros sa svojom djecom u vozilu nije mogao izići sa parkirališta.

"Nazvao sam policiju i pitao ih zašto su nas prevarili i zbog čega je osim parkiranja i zaustavljanja zabranjen i promet automobilima kada tako nije bilo najavljeno. Rekli su mi da mogu izići s automobilom, ali da se sigurno neću moći vratiti kući iako u vozilu imam malodobnu djecu. Na moje pitanje tretira li to policija dolazak pape kao ratno stanje, policajac mi je odgovorio: Tretirajte to kako god hoćete!", ispričao je u dahu ogorčeni građanin (podaci poznati redakciji).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da baš nije sve onako kako je policija najavila govori i priča gospođe koja je pokušala svojim vozilom doći na posao u grad. Nazvala je uredno opće informacije na kojima su joj rekli da do posla može uredno doći jer ima parkirno mjesto u dvorištu. No, ništa od toga. Policijska blokada zaustavila ju je u Gajevoj te se morala vratiti natrag i doći na posao pješice.

"Nevjerojatno je da ni služba informacija ne raspolaže točnim podacima. Napravili su potpuno besportreban kaos", rekla nam je ona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija na svakom koraku Središte Zagreba puno je policije. U ulicama u strogom centru grada gotovo na svakih dvadesetak metara raspoređen je jedan policijski službenik. Pojedini dijelovi ulica su potpuno zatvoreni za promet, a nekima nije dozvoljeno ni kretanje građanima.

Od 8 sati tramvaji ne voze Ilicom od Ulice Republike Austrije, Jurišićevom, Savskom (od Vodnikove do Frankopanske), Frankopanskom, Praškom, na relaciji Zrinjevac - Glavni kolodvor te Ulicom Račkog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, 4. i 5. lipnja, u nekim dijelovima Zagreba vrijede posebna regulacija prometa, a uvedene su dvije zone zabrane zaustavljanja i parkiranja - plava i crvena. Detaljnije informacije o regulaciji prometa možete pročitati ovdje.

Papino 19. inozemno putovanje

Zrakoplov s kojim je papa otputovao na svoje 19. inozemno putovanje poletio je u subotu u 9.30 sati iz zračne luke Leonardo da Vinci u Rimu. Očekuje se da će zrakoplov u Zagreb sletjeti oko 11 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Papa Benedikt XVI. dolazi u svoj prvi apostolski pohod Hrvatskoj, tijekom kojega će se, pod geslom "Zajedno u Kristu" susresti s vjernicima koji u Zagreb dolaze iz cijele Hrvatske i inozemstva.

Papu će u Zračnoj luci Zagreb dočekati neki političari i vjerski predstavnici, nakon čega će otići na Pantovčak gdje će se susresti s predsjednikom Ivom Josipovićem, a potom i premijerkom Jadrankom Kosor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predvečer će se u Hrvatskom narodnom kazalištu susresti s oko 700 predstavnika civilnog i političkog života, kulture, znanosti, poduzetništva te članova diplomatskog zbora. U 19,30 sati će s mladima biti na bdijenju na središnjem zagrebačkom Trgu bana Jelačića.

Kako prenosi službena web stranica o papinu posjetu Hrvatskoj, Benedikt XVI će "upozoriti vjernike na problem sekularizacije koja prijeti postkomunističkim zemljama, te prigodom Nacionalnog dana hrvatskih katoličkih obitelji govoriti o obitelji kao izvoru zajedništva kojemu teži svaki čovjek, čak i u globalizacijskom društvu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je do slijetanja pape Benedikta XVI. u zagrebačku zračnu luku ostalo još pedesetak minuta trasa kojom on mora proći zjapi prazna. U ulici Rudolfa Fizira odmah na izlazu iz Velike Gorice zasad je 80-ak ljudi. Iako ih je zasad malo, vesele se papinom dolasku, a ima i onih koji već sad plaču.

"Bio sam na svim papinim dočecima pa tako i na ovome. Osjećaj je neopisiv. Jedva čekam da ga vidim", rekao je Ivan Dvorneković. Kaže na hipodrom, ipak, neće otići zbog bolesti ali nije želio propustiti pozdraviti papu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je veliki događaj za Hrvatsku. Ovako ostavljamo u svijetu jako dobar dojam", rekao je Dvorneković. (VLM) specijal-201012070191004-Papa Benedikt XVI. u Hrvatskoj

Vezani članci:

arti-201106010329006 arti-201106030437006 arti-201106020662006 arti-201106030700006 arti-201106011304006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo