POLICIJA OVAJ VIKEND IDE U POJAČAN LOV NA ČETIRI GLAVNE UBOJICE U PROMETU: / Evo što će posebno kažnjavati

Image
Foto: PIXSELL / ilustracija, Željko Lukunić

Diljem Hrvatske policija će za vikend provoditi pojačan nadzor vozila i vozača, a neke policijske uprave su najavile i posebne akcije

21.6.2019.
19:29
PIXSELL / ilustracija, Željko Lukunić
VOYO logo

"U dane vikenda, od 21. do 24. lipnja, na području Policijske uprave zagrebačke provest će se preventivno represivna akcija pojačanog nadzora vozila i vozača usmjerena prioritetno na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja, tzv. "četiri glavne ubojice u prometu“, a to su prekršaji vožnje pod utjecajem alkohola, prekoračenje dopuštene brzine, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisna uporaba mobitela u vožnji i drugih prekršaja koji utječu na nastanak ili posljedice prometnih nesreća", najavljeno je iz PU zagrebačke. Istu su akciju najavili i iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske te bjelovarsko-bilogorske.

Policijska uprava Koprivničko-križevačka provodit će nešto više akcija ovoga vikenda, a sve "kako bi se smanjilo stradavanje sudionika u prometu i broj prometnih nesreća te povećala razina sigurnosti prometa na cestama." Iz koprivničke policije ističu kako će posvetiti posebnu pozornost nadzoru brzine kretanja, upravljanju vozilima pod utjecajem alkohola, droga i/ili lijekova, upravljanju vozilima prije stjecanja prava ili za vrijeme zabrane te nadzoru korištenja sigurnosnog pojasa, što uključuje i pravilan prijevoz djece, nadzor pravilnog korištenja mobitela, nadzor mladih vozača i recidivista. Uz to će provoditi i pojačani nadzor kretanja mopeda, motocikala i bicikala. Na području PP Križevci će policajci nadzirati alkoholizirane i mlade vozače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
STIŽU NOVE KAMERE ZA NADZOR BRZINE NA CESTAMA: /

Donosimo tri načina na koje će vam mjeriti brzinu

Image
STIŽU NOVE KAMERE ZA NADZOR BRZINE NA CESTAMA: /

Donosimo tri načina na koje će vam mjeriti brzinu

Recidivisti i pijani vozači pod posebnom prismotrom

"Od 21. do 23. lipnja, na području djelovanja Postaje prometne policije Koprivnica, održat će se 22. Roosters Moto meeting u koprivničkom Kampusu. Prema najavama organizatora na rečenom okupljanju očekuje se veći broj vozača motocikala i mopeda, ali i drugih kategorija vozača, posjetitelja s područja Koprivničko - križevačke županije, ali i s područja cijele Hrvatske te inozemstva. Povećana frekvencija prometovanja očekuje se u popodnevnim i noćnim satima dana 22./23. lipnja. Tijekom trajanja moto skupa, policijski službenici će na ulazu/izlazu u moto kamp vršiti preventivno alkotestiranje vozača mopeda i motocikla, a s ciljem sprječavanja događanja prometnih nesreća u kojima sudjeluju ove kategorije vozača", kažu iz PU Koprivničko-križevačke.

I požeška će policija tijekom vikenda provesti akciju nadzora prometa na cestama kako bi sankcionirali vožnju pod utjecajem alkohola, vožnju nedopuštenom brzinom, nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje i nekorištenje sigurnosnog pojasa u vozilima, ali i svi ostali prekršaji u cestovnom prometu. Naglašavanju kako će posebnu pažnju usmjeriti prema recidivistima, odnosno onima koji su ponovili svoje prekršaje. Međimurci će pak na cestama strahovati od policije zbog toga što će u noći s 22. na 23. lipnja od 17 do 1 sat mobilni tim provoditi akciju "Alkohol".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo