POLICIJA ODGOVORILA SUVERENISTIMA: / Nema povećanja provala u Slavoniji niti je utvrđeno da su počinitelji migranti

Image
Foto: PIXSELL

Suverenisti su tvrdili kako se hrvatski građani na istočnoj granici ne osjećaju sigurno zbog migranata koji provaljuju u objekte i pljačkaju te da MUP sve to zataškava

5.3.2020.
20:37
PIXSELL
VOYO logo

Vukovarsko-srijemska policija izvijestila je u četvrtak da nije zabilježila porast prijavljenih provala u objekte povezanih sa migrantima, odbacivši time tvrdnje suverenista da se hrvatski građani zbog migranata na istočnoj granici ne osjećaju sigurno, a da MUP o tome šuti.

Policija je istaknula da od početka godine nije zabilježila trend porasta imovinskih kaznenih djela ni porast prijavljenih provala u objekte, uz koje bi kao potencijalne počinitelje povezivala strane državljane koji su nezakonito ušli na područje njihove policijske uprave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marijan Pavliček iz Hrvatskih suverenista ustvrdio je u četvrtak da se hrvatski građani na istočnoj granici ne osjećaju sigurno zbog migranata koji provaljuju u objekte i pljačkaju, o čemu šuti Ministarstvo unutarnjih poslova.

SUVERENISTI TVRDE: ‘Građani su zabrinuti zbog migranata koji provaljuju i pljačkaju uz istočnu granicu. Zašto to MUP zataškava?’ Vukovarsko-srijemska policija naglašava, međutim, da nije bilo nikakvog prikrivanja podataka o događajima i stanju sigurnosti, ističući da stanje sigurnosti na njihovom području nije narušeno i da javnost redovito izvješćuje o svim sigurnosno interesantnim događajima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
SUVERENISTI TVRDE: /

'Građani su zabrinuti zbog migranata koji provaljuju i pljačkaju uz istočnu granicu. Zašto to MUP zataškava?'

Image
SUVERENISTI TVRDE: /

'Građani su zabrinuti zbog migranata koji provaljuju i pljačkaju uz istočnu granicu. Zašto to MUP zataškava?'

Pritom je iznijela podatke po kojima je od početka godine na svojim stranicama objavila 24 priopćenja u kojima je sadržaj vezan uz evidentirane provale i krađe, napominjući da kriminalističkim istraživanjima nije utvrđeno da su počinitelji provala i krađa strani državljani.

Policija brzo reagirala

Policija podsjeća kako je krajem 2019. evidentirala nekoliko provalnih krađa i neovlaštenih uporaba tuđeg vozila na postajnom području Postaje granične policije Ilok, a što je izazvalo uznemirenost dijela njihovih sugrađana. Potaknut tom činjenicom, načelnik policijske uprave Fabijan Kapular promptno je organizirao sastanak s gradonačelnicom Grada Iloka i oštećenim građanima te su tom prilikom analizirani ti događaji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rezultat te suradnje su poduzete mjere dodatnog policijskog angažmana kao i savjetovanje građana o samozaštitnim mjerama, navodi ta policijska uprava, ističući kako brojčani pokazatelji potvrđuju da sigurnosno stanje na tom području nije narušeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo