POLICIJA OBJAVILA DETALJE TRAGIČNE NESREĆE: / Uletio je prebrzo i prvo udario auto, zatim u dvije žene pa u djevojčice kojima nije bilo spasa

Image

Dvije djevojčice su poginule, a dvije žene su ozlijeđene u jučerašnjoj teškoj nesreći na odmorištu kod Novske

8.6.2019.
12:30
VOYO logo

Policija je danas objavila detalje jučerašnje nesreće na autocesti A3 u kojoj su stradale dvije 14-godišnjakinje te u kojoj su ozlijeđene još dvije osobe.

Prema njihovim riječima nesreća se dogodila kad je 59-godišnji muškarac upravljajući teretnim vozilom s prikolicom zagrebačkih registracija, ušao na odmorište autoceste neprilagođenom brzinom. Tom je prilikom udario u teretni auto zagrebačkih registracija i nastavio se dalje kretati kroz prostor benzinske postaje, gdje je naletio na 26-godišnju i 28-godišnju pješakinju, koje su od siline udarca odbačene na asfalt, nakon čega je udario u dvije 14-godišnje pješakinje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
OGLASIO SE VOZAČ KOJI JE KAMIONOM POKOSIO DJEVOJČICE: /

'Vozio sam normalno, skretao na pumpu...'

Image
OGLASIO SE VOZAČ KOJI JE KAMIONOM POKOSIO DJEVOJČICE: /

'Vozio sam normalno, skretao na pumpu...'

U daljnjem kretanju je udario i u parkirani osobni automobil BiH registracija te je kamionom sletio na travnatu površinu, na kojoj se zaustavio.

Na mjestu događaja smrtno su stradale obje 14-godišnjakinje, dok su druge dvije ozlijeđene žene zbog zadobivenih ozljeda prevezene u Opću bolnicu Nova Gradiška, gdje su im konstatirane teške tjelesne ozljede opasne za život. Naknadno je zaprimljena obavijest da 26-godišnjakinja više nije životno ugrožena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očevid na mjestu događaja vodio je zamjenik općinske državne odvjetnice u Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku, po čijem je nalogu oduzet skup vozila, a po nalogu Općinskog državnog odvjetništva u Sisku naložena je obdukcija poginulih osoba i toksikološko vještačenje krvi izuzeto od vozača.

Vozač je alkotestiran te je utvrđeno da nije bio pod utjecajem alkohola. Uhićen je i nad njim je provedeno kriminalističko istraživanje, nakon kojega je uz kaznenu prijavu zbog počinjenog kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu iz čl.227. st.4. Kaznenog zakona predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave sisačko-moslavačke, a kaznena prijava podnosi se Županijskom državnom odvjetništvu u Sisku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo