Policija kontrolira desničare i titoiste

22.5.2010.
12:36
VOYO logo

Da bi izbjegli incidente i očuvali javni red i mir, u Kumrovcu će biti 80-ak interventnih policajaca. Oni će u subotu čuvati nekoliko tisuća antifašista koji se za Dan mladosti tamo tradicionalno okupljaju.

Proslavu organizira Društvo Josip Broz Tito, ali za razliku od prošlih godina, ove godine policija je skup ocijenila visokorizičnim jer je dolazak u Kumrovec najavila i Hrvatska čista stranka prava (HČSP) te Zdrug udruga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oni u Kumrovec dolaze prosvjedovati jer, kako kažu, tamo će 'pritajeni jugokomunisti opet veličati velezločinca Tita i njegovu partizaniju i jugo-srboslaviju'. arti-201005030812006 Osim policije iz Zlatara, pridružit će im se, doznaje 24sata, i interventni policajci iz Varaždina, Koprivnice i Čakovca. U Kumrovec je trebao doći i predsjednik Ivo Josipović. Odustao je jer su mu, zbog napete situacije, sugerirali da ne dolazi kako bi izbjegao moguće uvrede iz redova HČSP-a i Zdrug udruge. Predsjednik je prihvatio sugestiju, pa će tako posjetiti samo Opću bolnicu Zabok, Muzej krapinskih neandertalaca i Terme Tuhelj.

"Očekujemo oko 500 naših pristaša. Neki će doći organizirano autobusima, neki automobilima. Ovo u Kumrovcu je prevršilo svaku mjeru. Ako su zabranjeni simboli NDH, treba zabraniti i simbole komunizma", rekao je Josip Miljak, predsjednik HČSP-a. Od policije su zatražili posebno osiguranje. "Tražili smo da nas posebno ograde da ne dođemo u kontakt s komunistima", pojasnio je Miljak. Tvrdi da ne dolaze provocirati ni narušavati javni red i mir te da organizirano neće nositi ustaška obilježja. Ljuti su na policiju jer se, kaže, ne mogu dogovoriti s njima.cate-201005220122004

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pokušali su nam zabraniti skup. Mi ćemo tu zabranu poštivati samo ako nam dolazak zabrani ministar policije", rekao je Miljak.

U PU krapinsko-zagorskoj kažu da nikakvo okupljanje nikome nisu zabranili. "Svatko je dobrodošao u Kumrovec, a onaj tko će remetiti javni red i mir i neće se ponašati u skladu sa zakonima, sankcionirat ćemo ga", poručili su iz zagorske policije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-201005190159006 arti-201005080192006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike