'Policajcu sam dao kaznu, a on me priveo i maltretirao'

10.3.2012.
16:31
VOYO logo

Djelatnik Zagrebparkinga B. V. koji je u prosincu prošle godine priveden zato što je naplatio dnevnu kartu privatnom vozilu jednog službenika PU zagrebačke ovih dana na sudu pokušava dokazati da nije remetio javni red i mir psujući policajce, kako oni tvrde, nego je samo radio svoj posao.

On je 14. prosinca prošle godine na Strossmayerovom trgu u http://danas.net.hr/specijal/zagreb, u blizini policijske postaje, napisao kaznu zbog nepropisnog parkiranja crvenog Volva, čiji je vlasnik dužan Zagrebparkingu 1140 kuna za dnevne karte, a uz to je i policajac. B. V. je, vidjevši da automobil nema kupljenu kartu, počeo pisati kaznu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Policajac, vlasnik vozila, tada se pojavio, počeo mi prijetiti i ometati me u poslu. Odgovorio sam mu da moram napisati kaznu svakome tko nema kupljenu kartu i da me ne zanima tko je i što radi, jer su takvi propisi. Tada mi je prišao i njegov kolega, koji mi je također prijetio i vrijeđao me. Uskoro sam bio okružen policajcima, koji su me maltretirali'', tvrdi uznemireni B. V.

Objašnjava kako je tada nazvao Zagrebparking i pitao šefa smjene što da radi, a on mu je rekao da samo nastavi raditi svoj posao. To je i pokušao, tvrdi, no kad je otišao do drugog auta kojem je istekla parkirna karta, policajci su počeli vikati na njega, vrijeđati ga i ismijavati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zatražili su od njega osobnu iskaznicu, što im on nije mogao dati, jer je u jednoj ruci držao kompjutor, a u drugoj mobitel, kojim je opet nazvao Zagrebparking da pita što da čini. Policajci su mu, objašnjava B. V., u tom trenutku uzeli opremu i priveli ga, piše Jutarnji list.

''Jedan od njih mi je svinuo ruku iza leđa do glave i tako su me vodili do postaje. Boljelo me to - poput kriminalca sam vođen ulicom! Ljudi su iznenađeno gledali u mene, jer se sigurno ne sjećaju kada su zadnji put vidjeli da policija privod nekog u odori Zagreparkinga. U postaji su me pretresli i skinuli, tražili alkotest, koji je pokazao 0,0 promila u krvi i ispitivali me. Optužen sam za narušavanje javnog reda i mira, jer sam navodno bez razloga počeo vikati na policajce i psovati ih, što opće nije točno. Samo sam radio svoj posao i pritom nisam izgovorio nijednu nepristojnu riječ. Nije me briga je li netko policajac ili prosjak, ako se parkira bez karte, to mora platiti'', rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo