ŠOKANTNE OPTUŽBE / Ivošević tvrdi da su mu policajci u dogovoru s kriminalcima napravili sačekušu. Reagirala policija

Image
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

Splitski gradonačelnik Ivica Puljak govorio je o napadu na Ivoševića ispred njegove kuće iz veljače, navodeći da su u "sačekuši" sudjelovali i policajci koji su bili u dosluhu s kriminalcima. Ivošević je istaknuo da je u svemu sudjelovao barem jedan policajac kojeg, kaže, mora prijaviti, a obojica su pozvali ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića da hitno reagira

10.4.2024.
15:51
Miroslav Lelas/PIXSELL
VOYO logo

Splitska policija reagirala je na tvrde splitskog dogradonačelnika Bojana Ivoševića koji je u srijedu na konferenciji za medije izjavio da su tamošnji policajci sudjelovali u "sačekuši" pred njegovom kućom u veljači. Ivoševićeve tvrdnje nazvali su "netočnim optužbama".

Priopćenje policije prenosimo u cijelosti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Policijska uprava splitsko-dalmatinska je odmah po događaju, u veljači ove godine, provela postupak prikupljanja dokaza i utvrđivanja svih činjenica i okolnosti vezano uz telefonski razgovor policijskog službenika i osobe koja je bila na mjestu događaja. Dakle, odmah na početku važno je napomenuti, policija je postupala samoinicijativno, na temelju iskaza zamjenika gradonačelnika i bez da su druga tijela to od nas tražila.

U provedenom postupku nije utvrđen niti jedan dokaz da je policijski službenik imao prethodne informacije o ovom događaju, niti da je na bilo koji način sudjelovao u događaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
POSTALI GOTOVO SVAKODNEVNICA /

Splićani ne odustaju! Opet grad pun uvredljivih grafita: Vrijeđaju Puljka, Ivoševića...

Image
POSTALI GOTOVO SVAKODNEVNICA /

Splićani ne odustaju! Opet grad pun uvredljivih grafita: Vrijeđaju Puljka, Ivoševića...

Izuzetno je važno javnost obavijestiti o činjenici da policijski službenik nije nazvao počinitelja kaznenog djela, već osobu za koju je pretpostavljao da se nalazi u njegovom društvu, koju poznaje od ranije i to isključivo kako bi pokušao smiriti sukob. U cilju utvrđivanja svih činjenica utvrđena je lokacija osoba, obavljeni su razgovori s policijskim službenikom i osobom koju je kontaktirao i nije utvrđena nikakva povezanost policijskog službenika s navedenim događajem, niti da je za isti znao prije već je za istu doznao putem uobičajenih kanala komuniciranja policije obnašajući policijsku službu.

Sve prikupljene informacije i činjenice dostavljene su Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu i Uredu načelnika ove uprave 16. veljače 2024. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zamjenik gradonačelnika u posjedu je upravo te dokumentacije koja je dostavljena Općinskom državnom odvjetništvu Split i ne radi se o novima saznanjima, niti spoznajama jer je već u veljači sve dostavljeno Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu, koje nije naložilo poduzimanje dodatnih radnji.

'Iznesene su netočne optužbe'

Potrebno je na kraju još jednom podsjetiti javnost da je policija u odnosu na događaj od 2. veljače 2024.godine u kojem je oštećen zamjenik gradonačelnika Grada Splita u roku od 24 sata dovršila istraživanje te je muškarac uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zabrinjavajuće je da su danas bez argumenata javno iznesene netočne optužbe u kojima je imenom i prezimenom prozvan policijski službenik, a za kojeg je utvrđeno da svojim ponašanjem nije ostvario obilježja kaznenog djela niti disciplinske odgovornosti. Nadalje, izneseni su podaci o prekršajnoj i kaznenoj evidenciji, koji su zaštićeni osobni podaci, a koji su ODO-u Split dostavljeni radi provođenja postupka", naveli su iz policije.

Podsjetimo, splitski gradonačelnik Ivica Puljak na konferenciji za medije ranije tijekom dana govorio je o napadu na Ivoševića ispred njegove kuće iz veljače, navodeći da su u "sačekuši" sudjelovali i policajci koji su bili u dosluhu s kriminalcima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivošević je istaknuo da je u svemu sudjelovao barem jedan policajac kojeg, kaže, mora prijaviti, a obojica su pozvali ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića da hitno reagira.

"Moguće je da je u to uključeno više policajaca, ali neka to utvrdi istraga koja će se morati dogoditi kako bi hrvatski građani dobili odgovor čuva li hrvatska policija službene osobe ili kriminalne skupine", poručio je Ivošević navodeći imena navodnih policajaca za koje tvrdi da su bili umiješani u cijelu priču.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Borben ili svadljiv? Temperamentan ili prgav? Bojana Ivoševića opisuju svakako: 'Brutalan je'

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo