POLICAJAC KOJI JE GOLIM RUKAMA SPRIJEČIO PLJAČKU BANKE U ZAGREBU OTKRIO: / 'Čekao sam trenutak da se potučemo, izađemo van...'

Image
Foto: Vijesti.hr
1.10.2019.
16:03
Vijesti.hr
VOYO logo

Dan policije obilježava se 29. rujna, a povodom tog dana su ministar unutarnjih poslova Davor Božinović i ravnatelj policije nagradili pojedince i policijske odjele koji su u obavljanju policijskog posla pokazali najviše hrabrosti i požrtvovnosti. K tome, prilikom svog hrabrog čina ti policajci su riskirali vlastite živote. Duje Podrug je policajac koji je dobio najveće pojedinačno priznanje jer je taj pripadnik Kriminalističke policije iz Druge policijske postaje Zagreb onaj junak koji je nedavno spriječio pljačku banke na zagrebačkom Črnomercu.

Dogodilo se to prije nekoliko mjeseci kada su naoružani pljačkaši pištoljem izudarali zaštitara banke i onesvijestili ga, a junak ove priče skočio je na njih odmah kada je vidio što se događa. Duje, tada van dužnosti, našao se na pravom mjestu u pravo vrijeme jer kako je ispričao za RTL, ondje se našao slučajno, a došao je jer je išao platiti račune.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
DETALJI PROPALE PLJAČKE BANKE U ZAGREBU: /

Razbojnici poznati policiji, policajac se zaletio u njih 'poput lava' i udarao ih šakom

Image
DETALJI PROPALE PLJAČKE BANKE U ZAGREBU: /

Razbojnici poznati policiji, policajac se zaletio u njih 'poput lava' i udarao ih šakom

Scena kao iz filma

Usprkos tomu što je bio naoružan, Duje nije upotrijebio pištolj nego se s pljačkašima borio golim rukama i tako ih izgurao iz poslovnice. Pljačkaši su počeli bježati, a policajac Podrug je počeo trčati za njima te pucati u zrak, no to ih nije zaustavilo. Jednog pljačkaša je uspio sustići pa se bacio na njega i stavio mu lisice. Tijekom hrvanja s pljačkašem Dujin pištolj je opalio, ali srećom nitko nije teže stradao i pljačkaš je lakše ranjen u rame. Kako se sve zbilo, Duje je opisao u RTL Direktu.

"Bila je to instinktivna reakcija, naglasak je bio na ljudskom životu. Inače je policijski službenik dužan reagirati u zaštiti života i imovine građana, a ja nisam htio dopustiti u trenutku kad sam vidio jauk zaštitara da razbojnici uđu u banku jer bi moglo doći do talačke situacije i da, ne daj Bože, netko od civila strada", ispričao je policajac za RTL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Čekao sam trenutak da se potučemo'

"Odmah sam osigurao mjesto događaja, zvao hitnu pomoć. Meni je najbitnije bilo da nitko od civila nije stradao, čekao sam trenutak da se potučemo, izađemo van, da se onda stvori neka situacija pa da onda nekako ja to iskontroliram. Smatram da bi većina, ako ne i svi policajci napravili ovo što sam ja", ispričao je skromni Podrug koji je napravio sve po pravilima struke.

Duje Podrug dodaje da se krim policija često susreće s pljačkama i da je uspješnost rješavanja slučajeva velika jer u Zagrebu se uspješno riješi između 70 i 80 posto slučajeva. Nagrada za policajca godine Duji je donijela i novčani iznos od 18.000 kuna. Kaže da ga neće zadržati već će ga donirati žrtvama obiteljskog nasilja. "Ako ovaj novac nekome može pomoći, ja sam sretan", kazao je za kraj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo