Polančecu radnu knjižicu dali na prozoru Vlade

'Ne pamtim da sam se ikad osjećao tako jadno. Ni u snu se nisam nadao da će se moje kolege prema meni ponašati kao prema običnom kriminalcu s ceste', rekao je Damir Polančec.

5.11.2010.
11:04
VOYO logo

U nedjelju 31. listopada bivšem potpredsjedniku Vlade Damiru Polančecu završio je radni odnos s Vladom. Iako je na isti datum prošle godine podnio ostavku, nije pronašao novo radno mjesto, pa je koristio pravo bivših državnih dužnosnika da pola godine po okončanju mandata primaju punu plaću i još šest mjeseci polovicu plaće. Nakon što je to razdoblje isteklo, nedavno je telefonski uredno dogovorio sa šefom kadrovske službe u Banskim dvorima da će doći u srijedu, podići svoju radnu knjižicu i još "popiti kavu s curama s kojima je radio u Vladinoj koordinaciji za gospodarstvo".

Potpisao papire na prozorskoj dasci

I tako se u srijedu oko podne Polančec pojavio na Markovom trgu. Pozdravio se s pripadnicima sigurnosne službe koji stoje ispred zgrade Vlade i uputio se prema porti. Tu je nakratko popričao sa stražarima koji su tamo radili i objasnio kojim je poslom došao. Kao što nalaže procedura, jedna djelatnica na porti nazvala je kadrovsku službu kako bi javila da je Polančec stigao. On je u međuvremenu izvadio iz džepa sve metalne predmete i prošao detektor. No, kad je namjeravao krenuti dalje uslijedio je hladan tuš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Polančecu su stražari rekli da tu završava njegov pokušaj da uđe u Vladu. Vratili su mu mobitel i ostale stvari, te ga izvijestili da će šef kadrovske sići dolje i s njim sve obaviti. Čovjek se ubrzo sjurio niz stepenice, dao Polančecu radnu knjižicu i na nekom papiru zatražio Polančecov potpis, kojim se potvrđuje da su između njega i Vlade prestali svi odnosi. U nedostatku bolje pozicije, Polančec se potpisao na prozorskoj dasci. Čuo je i objašnjenje da su "cure iz koordinacije" ionako na nekom sastanku, pa ne mogu na kavu.

'Osjećao sam se jadno, kao zadnje smeće'

"Ne znam što sam uopće potpisao. U tim sam se trenucima osjećao jadno, kao zadnje smeće. Ni u snu se nisam nadao da će se moje kolege prema meni ponašati kao prema običnom kriminalcu s ceste. Htio sam samo što prije izaći van", ispričao je Polančec za Novi list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za komentar ovog slučaja novinari Novog lista su pitali u Vladi, a odgovorila je glasnogovornica Vlade Martina Banić. "Nisam znala da je Polančec bio u Vladi, pa ne mogu to komentirati", kratko je kazala Banić.

Prethodni članci:

arti-201009140351006 arti-201010150665006 arti-201010150798006 arti-201009150024006 arti-201010110396006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo