Polančec: Šeks mi je ranije rekao koliko ću u zatvor

15.10.2010.
22:47
VOYO logo

''Održano je posljednje ročište na Županijskom sudu u Zagrebu i izrečena mi je presuda u 'slučaju konvalidacija'. Tijekom rasprave, iako je predsjednik sudskog vijeća Turudić tražio da skratim iznošenje svoje obrane, imao sam potrebu detaljno obrazložiti cjelokupnu problematiku vezanu uz ovaj slučaj zbog činjenice da su moji jedini saveznici javnost odnosno obični građani. U posljednje vrijeme događa mi se da stalno moram podsjećati neke moje bivše kolege na događaje koje su 'zaboravili'. Upravo stoga sačinio sam i pisanu izjavu o mojim kontaktima sa vodećim ljudima HDZ-a od mog izlaska iz zatvora do dana nastanka izjave s posebnim osvrtom na 'slučaj konvalidacija'', napisao je Damir Polančec u pismu koje je nakon izricanje presude te određivanja zatvorske kazne posalo medijima.

Polančec u spomenutom pismu ističe kako se s premijerkom Jadrankom Kosor sastao 2. rujna, te da ga je Kosor zagrlila i uvjerila ga da će sve biti u redu. Također, poručila mu je da se obrati Vladimiru Šeksu jer je on u dobrim odnosima sa sucem Županijskog suda Ivanom Turudićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Polančec je savjet poslušao te se ubrzo sastao sa Šeksom. U pismu medijima tvrdi da mu je Šeks rekao da pred sudom izjavi kako je sve radio po nalogu Ive Sanadera, na što je Polančec odgovorio kako je sve radio ne po svojoj volji već po naredbi premijera i doista u koordinaciji s njim, ali u interesu stranke, Vlade, Hrvatske, te u interesu tih ljudi čije su sudbine riješili.

''Sanader je za mene - zrak! Dakle: kao da ne postoji, jer mu je bio red da se javi mom odvjetniku ili supruzi i barem pruži verbalnu podršku nakon što sam zatvoren! Isto vrijedi i za ostale koji to nisu učinili, a s kojima sam surađivao. Pri tome sam Šeksa gledao u oči dajući mu do znanja da se to odnosi i na njega!'', napisao je, dodavši da se neće izvlačiti tako što će ''tovariti'' Sanaderu nešto što mu ne stoji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Branit ću se isključivo istinom!'', poručio je tada Polančec Šeksu, koji ga je nakon toga pogledao i rekao da mu je presuda već donijeta i da razmisli o svemu. Poručio je da je riječ o bezuvjetnoj presudi, te je, piše Polančec, počeo podizati i spuštati mali prst desne ruke.

''Upitao sam ga: Znači li to godinu dana bezuvjetnog zatvora, na što smo obojica zašutjeli, a on je kimanjem glave potvrdno odgovorio'', istaknuo je Damir Polančec u izjavi koju je poslao medijima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-201010150665006 arti-201010120798006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo