POKRENUT NOVI PROGRAM U HRVATSKIM ŠKOLAMA: / Dvadeset generala uči nastavnike kako djeci predavati o Domovinskom ratu

Image
Foto: PIXELL

Članovi Hrvatskog generalskog zbora pokrenuli su Nacionalni program edukacije o Domovinskom ratu.

3.3.2017.
12:01
PIXELL
VOYO logo

Projekt je, stoji dalje u priopćenju, dobio “organizacijsku, metodološku i evaluacijsku pomoć Agencije za odgoj i obrazovanja”. Štoviše, Agencija profesorima povijesti boduje i priznaje navedena predavanja u stručno usavršavanje, a sve zbog “stručnosti i visoke razine kvaliteta predavanja”, stoji na stranicama.

Među predavačima edukatorima je 20 časnika, od poznatijih tu su generali Pavao Miljavac, Josip Lucić, Davor Domazet Lošo te general bojnici Vladimir Šeks i Miroslav Tuđman. Potrebna financijska sredstva za ovaj projekt osigurana su na Javnom natječaju Promicanje vrijednosti Domovinskog rata, raspisanom od strane Ministarstva hrvatskih branitelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nedavno je održan i sastanak vodstva Zbora s ministrom obrazovanja Pavom Barišićem te ravnateljicom Agencije za odgoj i obrazovanje Jadrankom Žarković-Pečenković. Na sastanku je ministar Barišić izrazio kako je ministarstvo spremno podržati projekt te pohvalio doprinos koji Generalski zbor daje sektoru znanosti i obrazovanja.

Ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje Jadranka Žarković Pečenković “izrazila je zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom i aktivnim doprinosom Hrvatskog generalskog zbora te je naglasila kako je vrijednost ovog projekta u autentičnosti prenošenja iskustava o Domovinskome ratu i tijeku stvaranja samostalne i suverene Hrvatske”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predavanja su zapravo već počela. Do 22. veljače obrađene su četiri tematske cjeline i održano je 15 predavanja. “Ovim predavanjima direktni korisnici ovog Projekta dobivaju kompleksan uvid, sa strategijske razine, u najznačajnije aspekte stvaranja i razvoja Oružanih snaga Republike Hrvatske te u različite aspekte vojnih aktivnosti i operacija tijekom Domovinskog rata,” pišu iz Zbora.

Predavanja, koja je već poslušalo i pratilo više stotina profesora i nastavnika povijesti, održavaju se u multimedijskoj dvorani Hrvatskog generalskog zbora te su planirana i u drugim županijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo