'Pokrali su nam sadašnjost i budućnost'

Građanska akcija od proljeća ove godine provela je brojne akcije, a kako su najavili, spremaju i nove. Geslo im je buniti se protiv svega što nije dobro, u zemlji koja je, kažu, leglo korupcije.

15.11.2011.
19:45
VOYO logo

Anonimna skupina građana, organizirana u neinstitucionaliziranu "udrugu" Građanska akcija predstavila se u emisiji HTV-a Hrvatska uživo.

Dok su u utorak izvodili svoju zadnju akciju, s transparentima su poticali vozače da zatrube ispred središnjice HDZ-a na zagrebačkom Trgu žrtava fašizma, aktivisti su pod maskama progovorili o sebi - tko su i što žele.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Živimo u zemlji koja je leglo korupcije'

"Pokrali su nam sadašnjost, budućnost, pokrali su na najljepše doba", rekla je jedna od aktivistica Građanske akcije.

Svoja imena ne otkrivaju. Kažu da među njima ima zaposlenih i nezaposlenih, a da im je isti cilj - buniti se protiv svega što nije dobro. Poručuju da ih političke opcije ne zanimaju, već ukazivati na probleme u društvu, a to su prije svega korupcija i nepotizam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Živimo u zemlji koja je leglo korupcije", zaključili su.

Građanska akcija od proljeća ove godine održala je brojne prosvjede i izvela brojne performanse pred zgradama raznih institucija. Najćešće su "svraćali" pred središnjicu HDZ-a na, a u prošli petak su "posjetili" i USKOK te DORH. Tada su glavnom državnom odvjetniku poručili: "Bajiću, koga ti radiš ludim?" i "Boli nas k... za milijune, gdje su milijarde".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mjesecima su na raznim lokacijama u Zagrebu ostavljali transparente s porukama vladajućoj garnituri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo