Pohvalila se da je uštedjela tvrtki novac varajući državu

Porezna uprava prošlog je tjedna primila prijavu protiv jedne tvrtke zbog utaje poreza i doprinosa na plaće.

27.4.2012.
11:03
VOYO logo

Naime, Porezna uprava prošlog je tjedna primila prijavu protiv tvrtke FIO&D, koja upravlja hotelom Croatia u Dugoj uvali. Uz prijavu priloženi su i brojni dokumenti, koje su prikupili zaposlenici hotela koji zbog straha od direktora tvrtke Dragana Boljata žele ostati anonimni, a koji dokazuju kako je sporna tvrtka od 2008. do 2011. godine vodila evidenciju o isplatama jednog dijela plaće radnicima na račun te o drugom dijelu na ruke.

U prijavu je uvršten i interni dokument kojim referentica financija i računovodstva upravi opisuje svoje radno mjesto pa uz standardne poslove objašnjava da je "zbog njena doprinosa u teškoj sezoni napravljena ušteda na prijavi radnika samo u doprinosima", otkriva Večernji list. Opisuje kako radnike prijavljuje tek nakon 20 dana rada te kako se dio plaće isplaćuje na račun.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U dva mjeseca 'uštedjela' 68.272,13 kuna

"Samo na prijavama u svibnju i lipnju ušteđeno je 68.272,13 kuna. Plus ako računamo da prijavljujemo ljude na minimalnu satnicu. To nije potrebno ni računati", napisala je referentica novom direktoru.

Tako je utajama poreza i doprinosa na plaće državni proračun od 2008. do 2011. oštećen za više od četiri milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Boljat: Zašto uopće pišete o svemu?

Direktor tvrtke FIO&D Dragan Boljat rekao je da nije znao za ovu prijavu Poreznoj upravi i kako on uredno plaća i prijavljuje sve zaposlenike. No, nije dozvolio razgovor s referenticom čiji dopis posjeduje Večernjak, te je rekao da ne vidi razlog za to te pitao zašto se uopće piše o svemu.

Inače, zbog hotela Croatia u kojem su malverzacije obavljene, Boljat je godinama na sudu s vlasnikom hotela Industrogradnjom. Industrogradnja mu osporava pravo na upravljanje hotelom zbog neplaćanja ugovora o zakupu i neodržavanja hotela, dok Boljat i dalje tvrdi kako on sve uredno plaća te ne pristaje na prekid ugovora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo