POHLEPNI DIREKTOR LAGAO DA IMA DIPLOMU FAKULTETA: / Na temelju te laži svaki je mjesec uredno primao 18.500 kn

Image
Foto: Vjeran Žganec Rogulja / PIXSELL

'Nije nikome palo na pamet provjeravati i vjerovali smo što je pisalo u životopisu', rekao je jedan od onih koji su odlučivali o Jozinoviću kao direktoru smetlišta.

12.3.2018.
22:59
Vjeran Žganec Rogulja / PIXSELL
VOYO logo

Bivši direktor koprivničkog smetlišta Piškornica, Mladen Jozinović, u fokus javnosti dospio je nakon što je u studenome objavljeno kako je kao direktor javne tvrtke, putem tvrtke kćeri, sam sa sobom potpisao ugovor pa si isplatio vrtoglavi bonus od milijun kuna. Smijenjen je nakon što se doznalo za masni bonus i još 252.000 kuna nagrada te dodatnu plaću od 10.000 kuna u tvrtki kćeri. Sad se doznalo da je lagao u životopisu te da nema diplomu Prometnog fakulteta koju je naveo u životopisu.

Image
NJEGOVU BEZOBRAZLUKU DOISTA NEMA KRAJA: /

Pohlepni direktor Piškornice još uvijek nije vratio milijun kuna

Image
NJEGOVU BEZOBRAZLUKU DOISTA NEMA KRAJA: /

Pohlepni direktor Piškornice još uvijek nije vratio milijun kuna

Jozinović je, naime, u životopisu naveo da je diplomirani inženjer Fakulteta prometnih znanosti u Zagrebu i da završava magisterij na Ekonomskom fakultetu u Beogradu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nitko nije provjeravao njegove navode

'Temeljem uvida u arhivu, utvrđeno je da osoba imenom Mladen Jozinović nije diplomirala na Fakultetu prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu', stoji u službenom odgovoru Fakulteta.

'Nije nikome palo na pamet provjeravati i vjerovali smo što je pisalo u životopisu', rekao je jedan od onih koji su odlučivali o Jozinoviću kao direktoru smetlišta, piše 24sata. Tako je Jozinović, zaposlen kao kadar s visokom stručnom spremom, uredno primao plaću od 18.500 kuna i vodio smetlište. Možda bi ga vodio i danas da nije postao prepohlepan pa sam sebi isplatio milijunski bonus.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smetlište je počeo voditi s 32 godine, nakon što ga je za tu poziciju predložio koprivničko-križevački župan Darko Koren, koji mu je inače kum.

Morat će vratiti novac?

Jozinovića će vjerojatno teretiti i za nepripadajuću materijalnu korist jer je ugovor potpisao kao osoba koja ima Visoku stručnu spremu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podravski list piše kako se na ispitivanju o diplomi Jozinović pravdao rekavši kako se radi o fakultetu u Beogradu, iako je sam u životopisu naveo kako ima diplomu iz Zagreba. 24sata je na fakultetu u Zagrebu pak doznao da su informaciju da Jozinović nije diplomirao kod njih već ranije proslijedili policiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo