POGURAO GA HDZ: / Robijao, prisvajao službeni auto i kartice, a preko noći od vozača postao referent u HAC-u

Image
Foto: izvor: Facebook

Radnike u državnoj cestarskoj tvrtki HAC-ONC šokiralo je kada je njihov kolega Tomislav Belina, dotad vozač u održavanju, postao samostalni referent.

12.11.2016.
8:59
izvor: Facebook
VOYO logo

24 sata pišu kako u tom slučaju nije bio čak ni raspisan interni natječaj, već je samo stigla naredba iz Ministarstva prometa da Belina bude premješten na bolje radno mjesto.

Ne želi reći zašto je bio u francuskom zatvoru

Bilo je nekih šefova koji su se zbog toga bunili, no odluka o premještaju potpisana je isti dan, a pomoglo je što mu je i jedan nadređeni HDZ-ovac - kazao je za 24 sata neimenovani izvor iz te tvrtke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isti je ustupio i dokumente o raznim Belininim 'nepodopštinama' u zadnjih pet godina dodavši da mnoge nisu ni zabilježene u službenim dokumentima jer je ovaj uživao zaštitu. Zna se, recimo, da je Belina 2010. više od pola godine proveo u zatvoru u Francuskoj.

Na upit novinara zašto je bio u francuskom zatoru, Belina je kratko kazao da o tome ne može govoriti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
BIZARNA PRIJEVARA: /

Radnik HAC-a odslužio 7 mjeseci u zatvoru, a šefu glumio da je na bolovanju

Image
BIZARNA PRIJEVARA: /

Radnik HAC-a odslužio 7 mjeseci u zatvoru, a šefu glumio da je na bolovanju

'Pukao' skandal, pa je vraćen na staro radno mjesto

Također, iz Uprave HAC-ONC potvrđena je i informacija da je Belina neovlašteno koristio automobil i kartice. Iako je neovlašteno korištenje automobila bilo prijavljeno, on nikada nije bio kažnjen niti je pokrenut postupak protiv njega.

Iz Uprave HAC-ONC nisu mogli službeno potvrditi da su Belinu kolege prijavili i za sudjelovanje u nedavnoj krađi mesa nakon prometne nesreće, niti da je otuđio službeni fotoaparat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije istina to što su napisali i što se priča, niti mi je HDZ pomogao u premještaju. Radim 15 godina u HAC-u i uvijek sam svjesno obavljao svoj posao", kazao je Belina za 24 sata.

Uprava je, međutim, nakon provjere informacija Belinu na kraju ipak vratila na mjesto vozača uz objašnjenje da je samo bio premješten, ali ne i promaknut, te da je imao sve uvjete, ali i hrvatsku potvrdu o nekažnjavaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Slikanje s Hasanbegovićem, Karamarkom, Kirinom...

"Uprava nije znala sve utvrđene činjenice budući da iste nisu procesuirane zadnjih šest godina. Da su joj bile poznate, ne bi donijeli odluku o premještaju. S obzirom na novonastale činjenice, Uprava je donijela odluku vratiti radnika na staro radno mjesto", rekli su.

Dodaju da je neistina kako je nalog za njegovo premještanje stigao iz Ministarstva prometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, Beinin profil na Facebooku obiluje fotografijama sa skupova HDZ-a i druženja s članovima te stranke poput Zlatka Hasanbegovića, Tomislava Karamarka, Ivice Kirina i drugih.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo