POGLEDAJTE VILU BRANIMIRA GLAVAŠA, ZBOG JEDNOG PROBLEMA UPRAVO JU JE STAVIO U PRODAJU: / 'Cijena? Lako ćemo se dogovoriti'

Image
Foto: Booking.com

Branimir Glavaš prodaje svoju peterosobnu kuću u Drinovcima u Hercegovini za koju ga ne vežu posebne emocije i za koju nisu zainteresirani ni turisti

20.8.2019.
9:15
Booking.com
VOYO logo

Branimir Glavaš prodaje svoju kuću u hercegovačkom mjestu Drinovci, inače rodnom mjestu njegovih roditelja. Kuća, izgrađena 2009. sagrađena je za četiri i pol mjeseca i to, kako Glavaš kaže "na bazi donacija" prijatelja i poznanika, piše Večernji. "Villa Croatica", kuća s luksuzno opremljenih pet soba i kupaonicom, oglašena je i za najam na Booking.comu. Cijena po danu je 600 eura.

"Moj sin Filip stavio ju je u oglas za iznajmljivanje, ali slab je turizam ovdje. Nije bilo još nijednoga noćenja. Znali su se javljati gosti iz arapskih zemalja, ali kada, valjda, shvate da je to 99 posto katolički, hrvatski kraj, odustanu od dolaska", započinje Glavaš i dodaje kako je kuću darovao svom sinu, iako je na papiru još uvijek on vlasnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bježao od presude

U vrijeme gradnje kuće Glavaš je nepravomoćno osuđen na deset godina zatvora za ratni zločin nad civilima u Osijeku 1991., a na dan izricanja presude otišao je u Bosnu i Hercegovinu.

"Vežu me za nju i neugodna sjećanja i pozitivne emocije. Bio sam u zatočeništvu s neizvjesnim ishodom. Odležao sam pet godina i tri mjeseca zatvora, od toga četiri godine u BiH", prisjeća se Glavaš, koji je i ovoga puta nakon suđenja stigao u Drinovce: "Stigao sam prije više od mjesec dana, imao sam 16. srpnja ročište na Županijskom sudu u Zagrebu i poslije rasprave došao sam ravno ovamo."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
SVJEDOČIO KRUNSKI SVJEDOK NA SUĐENJU GLAVAŠU: /

U dobi od 16 godina ubio Srbina, ispričao je što mu je Glavaš govorio

Image
SVJEDOČIO KRUNSKI SVJEDOK NA SUĐENJU GLAVAŠU: /

U dobi od 16 godina ubio Srbina, ispričao je što mu je Glavaš govorio

Bez emocije prema Drinovcima

Dodaje kako nema pretjeranih emocija vezanih za Drinovce, mjesto koje je udaljeno 40 kilometara od Međugorja, 45 od Baške Vode i 49 od Brela, iako su mu ovdje rođeni roditelji. Stoga je odlučio prodati tu kuću u kojoj on i njegova obitelj ne provode mnogo vremena. No, cijenu nije odredio.

"Nema tu cijene, ne mogu dobiti uloženi novac, ni da je kuća u Hrvatskoj, a kamoli u Drinovcima. Tako da cijenu nisam ni naveo, nego kad se pojavi kupac, pitat ću ga što nudi. Tko ponudi toliko da osjetim da se možemo dogovoriti, lako ćemo se dogovoriti", zaključio je Glavaš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
HELL'S KITCHEN usa
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo