Pogledajte kako Josipović uništava puške

Josipović je ubacivanjem nelegalnog oružja u košaru koja je odvezena do peći, gdje je uništeno, označio nastavak akcije u kojoj je od rujna 2007.

24.2.2011.
18:32
VOYO logo

U organizaciji MUP-a i Programa Ujedinjenih naroda za razvoj UNDP u Hrvatskoj u sisačkoj čeličani CMC uništeno je više od dvije i pol tisuće komada nelegalna vatrenog oružja prikupljena u kampanji "Manje oružja, manje tragedije", preuzeta u početku ove godine s područja osam policijskih uprava.

Tom događaju prisustvovao je i hrvatski predsjednik Ivo Josipović, glavni ravnatelj policije Oliver Grbić, ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko, koordinatorica UN-a i stalna predstavnica UNDP-a u Hrvatskoj Louise Vinton te voditelj Delegacije EU-a u Hrvatskoj Paul Vandoren.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U akciji koja se provodi od rujna 2007. do kraja siječnja ove godine uništeno više od 11.500 komada oružja teška 26 tona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar Karamarko je kazao da su građani u tom razdoblju policiji u prosjeku svaki dan dragovoljno predavali četiri komada lakog oružja, 40 komada eksplozivnih sredstava, 1500 komada streljiva te kilogram i pol eksploziva. Naglasio je da akcijom žele podignuti svijest u građana o opasnosti od nelegalna oružja te njegovu uporabu smanjiti na najmanju moguću mjeru.

Svaki predan komad oružja može spasiti život

Predsjednik Josipović je pozvao građane da i dalje nekažnjeno predaju policiji nelegalno oružje, istaknuvši da će to biti velik doprinos sigurnosti svih nas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svaki predan komad nelegalnog oružja može značiti jedan spašeni ljudski život i manje oružanih napada na banke, trgovine i policijske službenike. To činimo za naše dobro, a ne zbog preuzetih obveza", naglasio je, pohvalivši MUP na odlično obavljenu poslu.

Stalna predstavnica UNDP-a u Hrvatskoj Louise Vinton je, rekavši kako se uništavanje obično ne slavi, ali da današnje donosi boljitak, podsjetila na biblijski citat: "prekujmo mačeve u plugove".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukupan proračun za poslove financirane iz EU-a, koje provode UNDP i MUP, iznosi 410.000 eura, od čega 120.000 na tehničku potporu uništavanju viška oružja.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo