Izbori za gradonačelnika / Poduzetnici, političari, pa i pjevači: Tko sve želi biti 'šef' Splita i što o tome misle građani?

Kandidata za splitskog potešata neće nedostajati, ali na kraju će građani odlučiti

8.2.2021.
8:25
VOYO logo

Iako kampanja službeno nije ni počela, poznata su brojna imena kandidata u borbi za mjesto prvog čovjeka Splita. Najavom da ulazi u natjecanje iznenadio je poznati splitski poduzetnik i vlasnik trgovačkog lanca Tomislav Mamić.

Od poduzetnika, političara, znanstvenika sve do pjevača - obećava to zanimljivu političku utrku. Što kažu kandidati, a što građani Splita?

Image
ISTRAGA U TIJEKU /

Splićani o druženju u konobi 'Pršut': 'Znam jednog suca koji dolazi kod Keruma'

Image
ISTRAGA U TIJEKU /

Splićani o druženju u konobi 'Pršut': 'Znam jednog suca koji dolazi kod Keruma'


Kandidata za splitskog potešata neće nedostajati, ali na kraju će građani odlučiti….

"Ja ih ni ne znam niti me interesira zato što ja taman krećem skupljati potpise po gradu, 1000 potpisa. evo glasajte za mene. Što da vam kažem – bit će dobro", rekao je Mirza iz Splita. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa


“Kerum se dosta pokazao, nije sve dovršio..ja bi njega stavio da dovrši što je započeo”, rekao je Stjepan iz Splita. 

"Još ništa, mada je Puljak najozbiljniji. Bar za sada. Tek je to u početku, vidit ćemo kao bude išlo za njega ćemo glasati", rekao je Nikša iz Splita. 

"Mislim da je Ramljak najprihvatljivija, da bi ona nešto mogla pokrenuti u gradu", rekao je Joško iz Splita. 

Kerum, Mamić, Ramljak...


U utrku opet kreće i Željko Kerum, čiji se poslovno carstvo raspalo dok je bio gradonačelnik. Upravo dio njegovih trgovina kupio je jedan od najvećih poslodavaca u Dalmaciji, Tomislav Mamić. Samozatajni vlasnik trgovačkog lanca rijetko istupa u medije, a moguću kandidaturu najavio je u slobodnoj dalmaciji. Kao jedan od većih sponzora Hajduka surađivao je s bivšom predsjednicom nadzornog odbora splitskog kluba- Brankom Ramljak, koja je također istaknula kandidaturu.

“Čovjek je izašao iz jedne komforne zone, uspješan je poduzetnik, privatno je također sređen. No, očito osjeća određeno nezadovoljstvo. Ja sam zadovoljna zbog toga da netko izlazi vani i o tome govori", rekla je Branka Ramljak, nezavisna kandidatkinja. 

Na utrku s velikima , odlučio se i gradski aktivist Bojan Ivošević , kandidat s nezavisne liste "KBK":

“Ja se nadam da će građani konačno početi birati ljude koje ne žele trgovati, vrlo jasno kažu odbijamo trgovati s takvim ljudima.”

Čeka se odluka gradskog odbora HDZ-a, ali njihov izgledni kandidat je ravnatelj lučke uprave Vice Mihanović. S druge strane SDP još uvijek krije kandidata…

“HDZ I Kerum ne dolaze u obzir ni prije ni poslije izbora, a poslije izbora dolaze u obzir evenutalno opcije na ljevici, centru i lijevom centru- a g. Mamić?- ne bih ništa posebno komentirao, osim da smo takvih pokušaja već imali", rekao je predsjednik GO SDP-a Goran Kotur

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ginekolozi, ali i pjevači?



Sreću će okušati i HSLS-ov kandidat, splitski ginekolog…

“Upravo zbog toga jer je meni važniji grad nego prepucavanje I uhljebljivanje svojih podanika ,nazovimo ih tako, kao što velike stranke rade, mislim da zbog toga ću biti bolji od favoriziranih kandidata", izjavio je Zdeslav Benzon, kandidat HSLS-a. 

Kandidat Centra smatra da je najbolja alternativa dosadašnjoj vladavini Keruma i HDZ-a.

“Ono što ja mislim da će građani odlučiti je da će napokon završiti Kerumova era i da započne nova era Splita s ljudima koji zaista Splitu žele bolju budućnost",rekao je Ivica Puljak, kandidat Centra. 

No kandidata nikad dosta, pa tako vjerojatno u utrku kreće i kontroverzni pjevač Siniša Vuco, koji je postao novi predsjednik splitskog ogranka HSS-a. Bit će to u svakom slučaju zanimljiva kampanja…

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo