PODRAVKA PRODALA SVOJ POZNATI BREND: / 'Slovenci su postali 100-postotni vlasnici, ali to neće negativno utjecati na naš biznis'

Image

Iz Podravke su danas objavili da su sklopili Ugovor o prodaji udjela u društvu Studenac d.o.o., objavila je danas Zagrebačka burza.

20.9.2016.
12:05
VOYO logo

"Sukladno odredbama Zakona o tržištu kapitala i Pravila Burze, obavještavamo da je Podravka d.d. dana 20. rujna 2016. godine sklopila Ugovor o kupoprodaji 100% poslovnog udjela u svom ovisnom društvu Studenac d.o.o. sa sjedištem u Lipiku, Matije Gupca 120, MBS: 070116739 (dalje u tekstu: Studenac) s društvom Radenska d.o.o., Boračeva 37, 9252 Radenci, Slovenija, kao kupcem te društvom Kofola ČeskoSlovensko a.s., Nad Porubkou 2278/31a, Poruba, 708 00 Ostrava, Češka Republika, kao jamcem", stoji u obavijesti.

"Po ispunjenju ugovornih preduvjeta te prijenosa ugovora o radu radnika na Studenac, Radenska d.o.o. će preuzeti poslovni udjel u Studencu, a što je predviđeno do kraja godine. Očekuje se da navedena transakcija neće negativno utjecati na rezultate poslovanja Grupe Podravka u tekućoj godini te da će u narednom razdoblju pozitivno utjecati na profitabilnost poslovanja."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PIXSELL, Marko Jurinec
Image
Foto: PIXSELL, Marko Jurinec

"Nakon dezinvestiranja biznisa pića do kraja 2016. godine, Podravka d.d. će nastaviti s razvojem portfelja hrane i lijekova usmjeravajući dodatne resurse za internacionalizaciju svojih ključnih brendova u skladu sa strategijom Društva. Isto tako, odabirom Radenske d.o.o., kao uglednog proizvođača bezalkoholnih pića i vode u regiji, odnosno grupe Kofola, Podravka je pokazala da vodi brigu o budućem nastavku proizvodnje te sigurnim radnim mjestima za radnike u Lipiku uz zaštitu njihovih zatečenih prava po Kolektivnom ugovoru Grupe Podravka za razdoblje od 18 mjeseci", objavila je Uprava Podravke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo