PODNIJELI ZAHTJEV ZA MIROVINU: / Zašto iz MUP-a odlaze bivši glavni ravnatelj i Orepićev zamjenik?

Image

Bivši glavni ravnatelj policije Vlado Dominić podnio je prije nekoliko dana zahtjev za odlazak u mirovinu. Isto je učinio i Davor Blažević Tigar, zamjenik Vlahe Orepića u njegovu prvom mandatu.

18.3.2017.
12:44
VOYO logo

NET.HR DOZNAJE: Bivši šef policije Vlado Dominić završio na Disciplinskom sudu

Image
NET.HR DOZNAJE: /

 Bivši šef policije Vlado Dominić završio na Disciplinskom sudu

Image
NET.HR DOZNAJE: /

 Bivši šef policije Vlado Dominić završio na Disciplinskom sudu

Kako piše Večernji list, Dominić i Blažević odlaze u mirovinu. Iako Ministarstvo unutarnjih poslova o ovome bruji posljednjih dana, službenu potvrdu informacije nismo dobili. No u MUP-u postoje teorije zbog čega su se Dominić i Blažević odlučili povući iako obojica ispunjavaju uvjete za mirovinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Žele izbjeći odgovornost?

Po tim pričama Dominiću, čija je smjena obrazložena odlaskom na vlastiti zahtjev nakon što su iz sefa zagrebačke policije ukradeni zlato i novac, ne ide u prilog to što se protiv njega trenutačno vodi disciplinski postupak. Antunu Štembergeru je odobrio da nakon radnog vremena u policiji može obavljati drugi posao, odnosno biti sudski vještak za promet, a zbog čega ga je Prvostupanjski disciplinsku sud neoravomoćno osudio na uvjetnu kaznu prestanka državne službe. No sindikat postavlja pitanje je li o svemu obaviještena kriminalistička policija, obzirom na to da je zloupotrijebio ovlasti, te što je kriminalistička policija napravila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No ovaj disciplinski postupak Dominiću navodno nije jedini. Nakon smjene Dominić je premješten na mjesto policijskog službenika u Ravnateljstvu policije.

Bivši tjelohranitelj Ive Sanadera Davor Blažević Tigar u MUP se ratio kao državni dužnosnik imenovan zamjenikom Vlahe Orepića. Vlada ga je razriješila na sjednici u studenom. Kako je dužnosnikom bio manje od godine, Blažević je ostvario pravo da tri mjeseca prima punu, a tri mjeseca pola dužnosničke plaće. Navodno je trebao biti premješten na Policijsku akademiju, na što po svemu sudeći nije želio pristati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo