Podnesena prijava protiv Saše Mesić?

Potpisivanje ugovora bez supotpisnika te time i zlouporaba položaja ono je čime Milan Bandić tereti Sašu Mesić. Zbog toga je naručio istragu koja je u četvrtak završila.

20.2.2010.
1:00
VOYO logo

Šef zagrebačkog kontrolnog ureda Mirko Herak u četvrtak je napisao prijavu protiv kćeri bivšeg predsjednika Stjepana Mesića, Saše Mesić. Naručitelju istrage Milan Bandić prijava je već stigla, a uskoro bi se trebala naći i na stolu glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića, piše Večernji list.

Tako Bandić sumnjiči Sašu Mesić za zlouporabu položaja i ovlasti kao predsjednice uprave Tremi Zagreb koja se nalazi u vlasništvu Ine i Grada Zagreba. Herak je istraživao poslove vezane uz javnu nabavu, zapošljavanja, investicije te bankovne izvode.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Istragu smo pokrenuli jer gradonačelnik ima pravo znati na što je potrošeno 1,25 milijuna kuna koliko smo u Terme uplatili iz gradskog proračuna. O nalazima istrage ne mogu vam reći mnogo jer nam Saša Mesić nije dostavila ni jedan dokument. Morat ćemo nešto poduzeti", izjavio je Herak u četvrtak navodeći kako nikakvu prijavu još nije poslao.

Saši Mesić zagrebački gradonačelnik na teret navodno stavlja to što je odluke potpisivala sama, bez supotpisnika čime je navodno prekršila Društveni ugovor o osnivanju tvrtke iz 2008. No kći bivšeg predsjednika tvrdi kako je taj Ugovor Skupština Termi izmijenila lani u prosincu. Kaže da je tek nakon te izmjene potpisivala, primjerice 150.000 kuna vrijedan ugovor s arhitektonskim studio Kušan. No, priznaje da je potpisivala neke odluke i prije, ali "uz odobrenje uprave i skupštine", piše Večernjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo