iz redova SDSS-a / Podignuta optužnica protiv bivšeg zastupnika: Na naknadama za putovanja oštetio državu

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Crnogorac je tražio povrat putnih sredstava, pa mu je Sabor, ne sumnjajući u vjerodostojnost predanih obračuna putnih troškova, odobravao isplate

12.10.2018.
17:45
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu podiglo je optužnicu protiv Dragana Crnogorca (40), bivšeg zastupnika SDSS-a iz redova nacionalnih manjina zbog počinjenja kaznenog djela prijevare iz čl. 236. st. 1. Kaznenog zakona.

Naime, Crogorac je "muljao" na putnim troškovima, a tereti ga se za prijevaru tešku 18.678,53 kune, kojom je oštetio državni proračun, piše Jutarnji list. Prema optužnici, Crnogorac je od 10. prosinca 2012. do 23. rujna 2015., s ciljem da se materijalno okoristi, kao saborski zastupnik u više navrata podnosio obrasce za obračun putnih troškova u kojima je neistinito navodio da na sjednice dolazi vlastitim vozilom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je iz Vukovara u Zagreb na sjednice dolazio automobilima udruge Zajedničko vijeće Općine Vukovar, na čijem je čelu bio sve do lani, a sama udruga je financirala korištenje vozila i putovanja, pa je Crnogorac itekako bio svjestan da za navedena putovanja do Sabora nije imao troškove.

Crnogorac je tražio povrat putnih sredstava, pa mu je Sabor, ne sumnjajući u opravdanost i vjerodostojnost predanih obračuna putnih troškova, u pune tri godine odobravao isplate, piše Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo