Pod istragom poslovanje tvrtke generala Krstičevića

USKOK i policija istražuju ugovore koje su nekoliko ministarstava i državnih tvrtki potpisali s tvrtkom umirovljenog generala Damira Krstičevića M SAN. Ugovori su vrijedni 450 milijuna kuna.

3.10.2011.
8:33
VOYO logo

Ugovori koje je tvrtka M SAN sa Stipom Matićem, kao predsjednikom uprave, i umirovljenim generalom Damirom Krstičevićem, kao članom Uprave, potpisala s Vladom RH od 2004. do danas "na udaru" su USKOKA-a i policije.

Naša najveća IT grupacija prošle je godine s pojedinim ministarstvima i javnim tvrtkama sklopila ugovore vrijedne približno 450 milijuna kuna. Istovremeno je na račun Sanaderove tvrtke Alia savjetovanje isplatila 300.000 eura. Zbog sumnje u moguću korupciju, USKOK i policija zatražili su temeljitu provjeru svih M SAN-ovih ugovora sklopljenih posredstvom javne nabave, piše Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mutno u Ministarstvu znanosti i Ministarstvu poljoprivrede?

Odjel gospodarskog kriminaliteta PU zagrebačke sredinom rujna je i na nekoliko državnih tvrtki i ministarstava poslao dopis u kojem traži dokumentaciju o poslovanju s M SAN-om. Riječ je Hrvatskoj pošti, HEP-u, Uredu za e-Hrvatsku te Ministarstvu poljoprivrede i Ministarstvu znanosti.

U dopisu se traže očitovanja vezano uz kupnju informatičke opreme od tvrtki King ICT d.o.o. i M SAN grupa d.d. Također se traži pojašnjenje postupka javne nabave za te proizvode. Uz to, u zahtjevu se od Vladinih tijela traži da "sastave i dostave analitički prikaz s izraženim ukupnim brojem ugovora i ukupnom vrijednošću svih ugovora po svakom navedenom dobavljaču".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201104240017006 arti-201109270623006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo