danas u podne / Počinju prijave za upis u srednje škole u jesenskom roku. Ima još 7000 upisnih mjesta

Image
Foto: Patrik Macek/Pixsell

Kraj prijava obrazovnih programa je 25. kolovoza u 12 sati i nakon toga kandidati više neće moći prijavljivati programe niti mijenjati redoslijed prioriteta

20.8.2022.
10:12
Patrik Macek/Pixsell
VOYO logo

Počinju prijave za upis u srednje škole u jesenskom roku, danas u 12 sati, a državni tajnik u Ministarstvu znanosti i obrazovanja Tomislav Paljak kaže kako je ostalo oko 7 tisuća upisnih mjesta, kao i proteklih godina.

Prijave programa koji zahtijevaju dodatnu provjeru traju do 22. kolovoza do 23:59 sati, objavljeno je na internetskim stranicama Upisi u srednje škole https://upisi.hr

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kraj prijava obrazovnih programa je 25. kolovoza u 12 sati i nakon toga kandidati više neće moći prijavljivati programe niti mijenjati redoslijed prioriteta. Početak prikaza rezultata na ljestvicama poretka za sve kandidate je od večeras u 21 sat. Ljestvice poretka postaju konačne 27. kolovoza, Dakle, učenici će 27. kolovoza vidjeti u koju su školu i u koji program ostvarili pravo upisa.

Detalje o prijavama obrazovnih programa mogu se pročitati na webu - Upisi u srednje škole https://upisi.hr

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ŠKOLU UPISUJU I DJEVOJKE /

Srednja škola u koju svi žele! Staklari, zidari, dimnjačari: 'Zanimljivo je i razveselim ljude na cesti'

Image
ŠKOLU UPISUJU I DJEVOJKE /

Srednja škola u koju svi žele! Staklari, zidari, dimnjačari: 'Zanimljivo je i razveselim ljude na cesti'

Ljetni upisi pokazali su trendove uglavnom slične onima iz prijašnjih godina, uz određene novine, rekao je za državni tajnik Paljak.

Napominje da ima i dobrih pomaka što se tiče trogodišnjih zanimanja, "očito se ponovno javlja interes za neka zanimanja koja su bila dosta deficitarna. Novi gospodarski trendovi, prije svega u građevini, rezultiraju povećanim interesom učenika za ta zanimanja. Novi kurikulumi su također donijeli osvježenje – tu mislim na CNC operatere, kuhare, prodavače. Uslužne djelatnosti su jako popularne, a pritisak na one najfrekventnije gimnazije je i dalje ostao, i one su ispunile svoje kvote", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče Hrvatske u cjelini, neupisanih učenika je sada ukupno 1100. Prema ovim podacima nitko ne bi trebao ostati neupisan, još je puno otvorenih programa, napomenuo je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo