Swift Response 19 / Počinje velika međunarodna vježba MORH-a, očekujte pojčan promet i buku, na snazi posebna zabrana

Image
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

U MORH-u mole građane za razumijevanje

10.6.2019.
13:35
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
VOYO logo

Na teritoriju Republike Hrvatske od 10. do 29. lipnja 2019. godine održava se međunarodna vojna vježba Swift Response 19.

Tijekom provedbe vježbe na vojnim poligonima "Eugen Kvaternik" u Slunju i "Crvena zemlja" kod Knina te u vojarnama "Josip Jović" u Udbini i „Pukovnik Mirko Vukušić“ u Zemuniku, očekuje se pojačan zračni, pomorski i kopneni promet i buka, javili su iz Ministarstva obrane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječ je o vježbi brigade 82. zračno-desantne divizije Zapovjedništva američke kopnene vojske za Europu (U.S. Army Europe - USAEUR) s jednom američkom bojnom i njenim zapovjedništvom te po jednom francuskom i britanskom bojnom sa združenim zapovjedništvom (Airborne Combined Joint Expeditionary Force - ACJEF).

Vježba Swift Response 19 provodi se na nekoliko lokacija u Hrvatskoj, Bugarskoj i Rumunjskoj, a u vježbi sudjeluju pripadnici osam savezničkih zemalja, 30-ak letjelica te 450 vozila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Republika Hrvatska pruža potporu zemlje domaćina (host nation support - HNS) te pruža lokacije za razmještaj snaga i provođenje vježbovnih aktivnosti, a Hrvatska vojska sudjeluje u vježbi s jednom ojačanom satnijom Hrvatske kopnene vojske u ulozi snaga suprotne strane (Opposing force – OPFOR). 

U MORH-u mole građane za razumijevanje te ujedno napominju kako je iznad navedenih lokacija zabranjeno neovlašteno snimanje dronovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo