RTL U DJEČJOJ BOLNICI / Početak godine proveli smo u Klaićevoj: Na hitnoj imali pune ruke posla s alkoholiziranom djecom

Dežurni kažu - pirotehnika ovaj put nije bila toliki problem

1.1.2019.
18:39
VOYO logo

Početak Nove godine RTL je proveo s djelatnicima Dječje bolnice u Klaićevoj. Iako kažu da je iza njih mirna noć, na hitnoj su imali pune ruke posla s alkoholiziranom djecom, ali ne toliko s ozljedama od petardi.

Liječnici, medicinske sestre i tehničari kažu: za njih je svejedno koji je dan, njihov posao ne poznaje praznike i blagdane, ali ga rade jer ga vole. Uz njih Novu godinu u bolnici dočekali su i brojni mali pacijenti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podne ili ponoć. Za liječnike i medicinske sestre svejedno i kad je Nova godina. 

Na hitnoj najviše posla zbog alkoholiziranih maloljetnika. Čak je sedmero hospitalizirano. Dežurni kažu -  pirotehnika ovaj put nije bila toliki problem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Očito je prevencija putem medija i ja vam na tome zahvaljujemo jer pirotehničkih ozljeda gotovo nema. Noćas smo imali samo dvije ozljede od petardi, a svega ukupno 5 što je značajno značajno manje nego prošlih godina", kaže dječji kirurg u Klinici za dječje bolesti Zagreb Zoran Bahtijarević.

Broj pacijenata s ozljedama od petardi prije je znao biti i veći od 50. Kako na kirurškom dijelu hitne u Klaićevoj radno je i na pedijatrijskom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dan je sličan kao i svaki drugi, iako malo svečaniji. Pacijenata imamo dosta jer je epidemija gripe. Imamo djecu s visokim temperaturama i tako ima posla", ističe Iva Topalušić iz Klinike za dječje bolesti Zagreb.

Novu godinu u bolnici dočekala je majka sa sinom. Iza malenog Petra su već dvije operacije i čeka ga još jedna. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo je prva Nova godina da smo ovdje. Tužno je naravno, ali opet s druge strane sestre, doktori, svi su ovdje divni. Koliko može biti lijepo. Lijepo je."

Želja u 2019.?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Samo zdravlja. Samo zdravlja, jedino to nam treba", jasno će Danijela Jerković.

Da je za neke neradni dan i da je zapravo Nova godina ove zdravstvene djelatnike podsjećaju tek ukrasi na bolničkim hodnicima. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To mislim dolazi nekako s odlukom da se čovjek bavi s medicinom. Ja se povodim time da je medicina životni poziv, a ne posao. Čovjek mora osjetiti nešto u sebi, a to dolazi s tim. Nismo mi po ničemu specifični što radimo. Evo i vi radite", kaže Bahtijarević.

Za njih je ovo samo jedan radni dan u nizu i to poprilično miran bez većih intervencija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo