POČEO JE KAOS: / Ljudi se vraćaju s produženog vikenda, nesreća kod Karlovca, evo gdje se stvaraju kilometarske kolone

Image
Foto: Net.hr

Nakon produženog vikenda koji su mnogi proveli na obali, vrijeme je za povratak na kontinent

25.6.2018.
15:33
Net.hr
VOYO logo

Već u prijepodnevnim satima ponedjeljka pojačan je promet s obale prema unutrašnjosti Hrvatske. No oni koji su planirali izbjeći gužvu, također se nisu skroz spasili. Na pojedinim dionicama i mjestima u Hrvatskoj već su se stvorile dugačke kolone vozila. HAK je objavio kakvo je trenutno stanje na cestama.

Na autocesti A1 između čvorova Bosiljevo 2 i Karlovac u smjeru Zagreba vozi se usporeno, kao i povremeno između Karlovca i Lučkog (gustoća prometa). Kod naplatnih postaja Lučko (A1) u oba smjera zasad nema dužih čekanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pojačan je promet na cestama u smjeru unutrašnjosti, s otoka Krka prema kopnu, Istarskom ipsilonu u smjeru Slovenije i Rijeke, kao i na većini graničnih prijelaza sa Bosnom i Hercegovinom i Slovenijom. Na autocestama su česti zastoji u blizini odmorišta i čvorova kao i vožnja u koloni u pokretu na pojedinim dionicama, javlja HAK.

Kako javlja Net.hr-ov reporter, 15 kilometara ispred Karlovca došlo je do prometne nesreće zbog koje se stvaraju kolone:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Net.hr

Gdje su kolone

Zabilježene su sljedeće kolone vozila:

  • zbog pojačanog prometa na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija na izlasku kolona vozila je duga oko 8 km, dijelom se proteže i na Istarski ipsilon;
  • kod naplatnih postaja Učka u smjeru Rijeke kolona je duga oko 10 km;
  • sa otoka Krka prema kopnu (od Malinske vozi se u koloni u pokretu);
  • kod čvora Matulji u smjeru Rijeke kolona je duga oko 3 km.

Vjetar otežava promet

Probleme u prometu stvara i vjetar, zbog kojeg je na Jadranskoj magistrali između Karlobaga i Svete Marije Magdalene na snazi zabrana prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kolnici su mjestimice mokri i skliski u Gorskom kotaru. Mogući su odroni. 'Podsjećamo vozače motornih vozila da i tijekom dana u uvjetima smanjene vidljivosti (magla, oblačno vrijeme, jaki pljuskovi, itd.) voze s upaljenim kratkim svjetlima, bez obzira na ljetno računanje vremena', savjetuje HAK.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo