Počelo 'odmrzavanje' Sanaderovih računa

10.5.2011.
12:22
VOYO logo

Iako je odvjetnik Goran Suić istaknuo da slijedi deblokiranje novca na Sanaderovim računima u Austriji, jer je utvrđeno da nije bilo nikakvih nepravilnosti i da nema dvojbi oko porijekla tog novca, u Beču su rekli drugačije.

Glasnogovornik Antikorupcijskog ureda austrijskog tužiteljstva u Beču Martin Urlich rekao je da još uvijek traje istraga protiv Ive Sanadera zbog sumnje u pranje novca, koja je otvorena u prosincu po prijavi jedne banke na području Tirola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Istraga nije obustavljena, ona je u tijeku i teško je reći kada će i na koji način biti okončana. Mogu samo potvrditi da su zbog te istrage gospodinu Sanaderu blokirana određena sredstva, od kojih je samo jedan dio sada deblokiran. Dakle, određena sredstva i dalje su pod blokadom'', objasnio je Ulrich ne želeći govoriti o iznosima niti broju računa.

Sanaderova obrana nije govorila istinu

Iako se iz njegovih riječi dalo naslutiti da je deblokiran manji dio zamrznutih sredstava, od Sanaderove obrane dolaze informacije koje govore suprotno, da se radi o odmrzavanju većeg dijela novca koji je bio na tri računa. Podsjetimo, radi se o dva bankovna računa na području Tirola na kojima je oko 1,2 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema tumačenju izvora bliskih istrazi, hrvatski je sud još 20. siječnja 2011. zatražio od Austrije blokadu svih računa Ive Sanadera i Ive Šarića u toj zemlji. Tom je zahtjevu udovoljeno uz jednu iznimku - račun na ime Ive Šarića, Sanaderova punca, u Raiffeisen-Landesbank Tirol AG, nije blokiran. No, na tom računu nema aktive, drugim riječima, nema novca već se on koristi za plaćanje manjih mjesečnih obveza prema banci. Dakle, obrana Ive Sanadera nije govorila punu istinu, piše Jutarnji list.

Vezani članci:

arti-201105090080006 arti-201105090834006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo