POČELO JE ROČIŠTE ZA AGROKOR: / Hoće li vjerovnici podržati nagodbu i izbaciti Todorića iz vlasničke strukture?

Image

U slučaju da nagodba prođe, ruski Sberbank će biti najveći vlasnik Agrokora s 39,2 posto vlasničkog udjela. Imatelji obveznica imat će 25 posto, bank VTB 7,5 posto, A Zagrebačka banka 2,3 posto

4.7.2018.
8:15
VOYO logo

Jutros je počelo ročište na kojem će vjerovnici Agrokora glasovati o nagodbi koju je dogovorilo privremeno vijeće vjerovnika.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

U TIJEKU JE ROČIŠTE ZA AGROKOR: Vjerovnici se okupili ispred dvorane Dražen Petrović, danas će glasovati o nagodbi

Image

U TIJEKU JE ROČIŠTE ZA AGROKOR: Vjerovnici se okupili ispred dvorane Dražen Petrović, danas će glasovati o nagodbi

NOVO, 09:06 - Pred dvoranu Dražen Petrović stigla je i prokuristica Kraša i predstavnica dobavljača u privremenom vjerovničkom vijeću Agrokora, Marica Vidaković. Rekla je za N1 da se već dogodilo ono što se trebalo dogoditi i da je danas na redu samo tehničko glasovanje. Očekuje da će i osporeni vjerovnici imati pravo glasa i da je sve već riješeno.

'Kao što sam maloprije rekla, bit će vedro. Bit će sve ok', rekla je Vidaković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Photo: Igor Soban/PIXSELL

Marica Vidaković, prokuristica Kraša i predsjednica privremenog vjerovničkog vijeća.

08:25 - N1 javlja da su se vjerovnici okupili i počela je njihova registracija, što bi trebalo trajati oko dva sata. Još se ne zna koliko ih se okupilo jer postoji mogućnost da jedan odvjetnik zastupa više vjerovnika. Tek nakon registracije slijedi glasovanje, najprije o tome mogu li osporeni vjerovnici imati pravo glasa, a zatim će glasovati o samoj nagodbi.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hoće li Todorić definitivno biti izbačen iz vlasničke strukture?

Da bi nagodba prošla, 67 posto vjerovnika mora za nju glasovati, a pravo glasa ima njih 3069. Za slučaj da se danas nagodba ne izglasa, zakazana su i ročišta za 5.7. ili 6.7. Ako 67 posto glasova vjerovnika podrži nagodbu, Ivica Todorić će biti izbačen iz vlasničke strukture koncerna. U prvoj će se fazi glasovati o pravu glasa vjerovnicima koji osporavaju tražbine, a u drugoj o nagodbi. Na zadnji radni dan prošlog mjeseca, ukupan iznos tražbina iznosio je 42,64 milijarde kuna. U slučaju da nagodba prođe, ruski Sberbank će biti najveći vlasnik Agrokora s 39,2 posto vlasničkog udjela. Imatelji obveznica imat će 25 posto, bank VTB 7,5 posto, A Zagrebačka banka 2,3 posto.

Peruško: 'Pozivam sve vjerovnike da se odazovu'

Govoreći o današnjem glasovanju, izvanredni Vladin povjerenik za Agrokor Fabris Peruško rekao je za N1 da očekuje uspjeh nagodbe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Očekujemo da se odazove što veći broj vjerovnika, potreban broj vjerovnika je 67 posto, što je izuzetno velik broj. Zbog toga još jednom pozivam sve vjerovnike da se odazovu, gasaju za nagodbu kako bi se mogla potvrditi u zakonskom roku do 10.07. Ako uspijemo izglasati nagodbu, nakon toga ćemo morati proći kroz period potvrde rješenja i period u kojem ćemo morati implementirati nagodbu. Rok za žalbu trajat će neka tri mjeseca, implementacija još tri, govorimo o još nekih šest mjeseci trajanja izvanredne uprave', rekao je Peruško za N1.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo