POČELA GRADNJA GOLEMOG PARKA NA ZAGREBAČKOJ SAVICI, POGLEDAJTE KAKO ĆE IZGLEDATI: / 'Rušit će drveće i betonirati livade'

Image

U utorak je u parku na zagrebačkoj Savici postavljena ploča sa slikom koja prikazuje kako bi trebao izgledati uređen park u toj četvrti.

20.4.2017.
7:51
VOYO logo

Gradonačelnik Milan Bandić najavio je završetak radova kroz dva mjeseca.

GRAĐANI PROTIV BANDIĆEVE BETONIZACIJE: ‘Spriječimo devastaciju, stanovnici Savice će stati i ispred bagera ako treba’

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radnici su još jučer u jutarnjim satima počeli s prekopavanjem.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

BAGERI POČELI S PREKOPAVANJEM: Krenula je gradnja parka na Savici

Image

BAGERI POČELI S PREKOPAVANJEM: Krenula je gradnja parka na Savici

Rušit će drveće i betonirati zelene površine

'Planira se rušenje velikog postotka drveća i betoniranje zelene površine. Prosvjedovat ćemo i koristiti se svim pravnim sredstvima', rekao je Igor Kramarić iz inicijative Čuvajmo naš park.

Neki stanovnici Savice ipak se slažu s uređivanjem parka jer smatraju kako će ostati dovoljno zelene površine i nakon dovršetka projekta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ovim projektom nastoji se odvojiti djecu od računala', rekla je Ana Lovinčić, arhitektica odabrana za dizajniranje parka.

Je li sve transparentno?

Inicijativa ipak naglašava kako proces nije dovoljno transparentan i da stanovnicima Savice nije omogućeno pravo da se izjasne o tome. Troškovi radova iznose više od 12 milijuna kuna, doznala je Inicijativa u neformalnom razgovoru s izvođačima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Osnovala sam tvrtku Arhitektura u bijelom d.o.o. kad sam odabrana da dizajniram uređenje parka na Savici jer to djeluje profesionalnije nego kad imate samo obrt', rekla je arhitektica Lovinčić za 24sata te dodala kako je prije dva mjeseca od Grada Zagreba dobila mail u kojem je pozvana da dostavi prijedlog za projekt uređivanja parka te da je prihvaćena jer je njezin projekt bio najjeftiniji. Naglasila je i kako je Grad tražio da se sve napravi čim je prije moguće.

Image
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo