POSAO ZA ISTRAGU / Pobuna u zagrebačkom Poglavarstvu: istupila zamjenica pročelnika i javno prokazala malverzacije oko nadstrešnice na Cvjetnom

Od metalne konstrukcije - koja je postavljena na Cvjetnom trgu i ekspresno je razmontirana - otvara se novi slučaj koji bi u Zagrebu mogao istraživati DORH

7.10.2016.
18:47
VOYO logo

Radnici predvođeni sinom Tome Horvatinčića jutros su krenuli micati sporne nadstrešnice s Cvjetnog trga.

Uklonjene su svega četiri dana od postavljanja nakon što su građani burno reagirali na tu uzurpaciju javnog prostora. Osobito zato jer su terase bile praktički naslonjene na klupe ispred pravoslavne crkve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Cijeli Cvjetni trg, ova izgradnja Horvatinčićeva prolaza zapravo je bilo ugađanje privatnom interesu pa je tako bilo i pitanje terasa", kaže Branko Ančić.

Da je možda bilo tako, na Facebook profilu otkrila je zamjenica pročelnika Gradskog zavoda za zaštitu spomenika kulture i prirode. Ona tvrdi da je dozvola za terase dobivena netransparentno i to za svega tri dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Petog rujna su donesena dva projekta na ruke pročelniku Silviju Novaku, 7. su potpisana i 8. iznesena. Dakle, tu se trebalo održati stručni kolegij. Ovdje je zaobiđena procedura", tvrdi zamjenica pročelnika Gradskog zavoda za zaštitu spomenika ZrinkaPaladino.

Sve se odigralo dok je ona bila na godišnjem odmoru, a kaže kako je i neobično to što je po spis osobno došao Alen Ordulj, zamjenik pročelnika Gradskog ureda za prostorno uređenje, što nije uobičajeno. Dodaje i da se u poglavarstvu procedure zaobilaze već godinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što je previše je previše. Mislim da sam kao zamjenica pročelnika itekako trebala biti uključena u tu proceduru. Ovo je jednostavno bilo stručno pitanje s kojim javnost treba biti upoznata", poručuje Paladino.

Gradonačelnik Milan Bandić koji je prvo branio postavljanje nadstrešnica, jučer je naredio njihovo uklanjanje, pritom prijeteći podređenima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sutra navečer toga više neće biti. A nadam se da će oni koji budu suspendirani, a bit će ih, biti pouka da se to više ne ponovi", rekao je prekjučer Bandić.

HOTO grupa je odmah najavila tužbu, a ovakva izjava gradonačelnika, u kojoj zapravo priznaje nezakonit rad vlastitih službi sigurno će im olakšati da dobiju spor - misle pravnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da je velika vjerojatnost da će uspjeti u parnici - da li da dobiju konstrukciju u prostoru ponovno ili naknadu štete - to je samo pitanje varijacija", prognozira odvjetnik Branko Šerić.

Naravno - ako je sve bilo legalno. No sudeći prema izjavama Zrinke Paladino u ovom slučaju moglo bi biti posla i za DORH. A to ne bi bilo prvi put da njihovi djelatnici ulaze u Poglavarstvo...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo