u Smeće ide 50.000 flajera... / Pobuna Kročulana zbog imena striptiz bara. Direktor popustio: 'Dobro, neće se zvati Svi Sveti...'

Image
Foto: Shutterstock/Grgo Jelavić/Pixsell

Zbog imena kluba Udruženje vodiča Grada Korčule pisalo je i gradnačelnici te su naveli da je to 'pljuvanje po vjeri i tradiciji'. Klub je u blizini crvke i bratovštine Svih Svetih što ih je zasmetalo. Iz kuba su napomenuli da će zbog promjene imena u smeće baciti flajere

20.6.2023.
9:53
Shutterstock/Grgo Jelavić/Pixsell
VOYO logo

U Korčuli je u povijesnoj jezgri otvoren novi striptiz klub s čijim se imenom nisu "zadovoljni", piše portal Južni.

Naime, novi je klub dobio ime "All Saints" što u prijevodu znači "Svi Sveti" zbog čega su iz Udruženja vodiča Grada Korčule pisali gradonačelnici Niki Silić Maroević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sramota da se striptiz bar zove All saints (Svi sveti). Odradili smo odličan posao kako bi se zaštitila Vela setemana čiji su nosioci naše bratovštine. Dopuštajući ovo ime ovakvom objektu je pljuvanje po našoj vjeri, tradiciji, po svemu što ona predstavlja", naveli su u pismu.

"Grad bi trebao uvjetovati ovakve stvari prije davanja bilo kakve dozvole. Ako već u blizini crkve Svih Svetih i bratovštine Svih svetih koja je najstarija u neprekidnom djelovanju u Hrvatskoj baš mora biti bar takve vrste molili bi vas da učinite sve kako bi se barem promijenilo ime jer je to pljuska svima nama", dodali su.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je klub otvoren pod tim imenom, ipak će ga promijeniti.

"Mi ćemo izaći ususret stanovništvu i promijenit ćemo ime kluba. Želimo imati dobar odnos s lokalnom zajednicom i zaista nismo imali namjeru nikoga uvrijediti. Kažem, izaći ćemo im ususret i promijenit ćemo ime. Malo nam nam to sad jest problem, 50.000 flajera će završiti u smeću jer je sav reklamni materijal za noćni klub i koktel bar već izrađen, ali promijenit ćemo ime kluba jer želimo imati dobar odnos sa svima. Ako je ime kluba problem, riješit ćemo ga, svo zlo s tim", rekao je direktor kluba Tomislav Zarić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo