POBUNA HDZ-A PROTIV REFORME: / 'Odlazak u penziju sa 67 godina? Ne znamo odakle to Oreškoviću'

Image
Foto: PIXSELL, Dalibor Urukalović

Najavljena mirovinska reforma prema kojoj bi jedna od promjena bila i ta da se u mirovinu ide sa 67 godina i to od 2028.

4.5.2016.
8:38
PIXSELL, Dalibor Urukalović
VOYO logo

Protiv mirovinske reforme ranije je ustao partner iz Domoljubne koalicije - Blok umirovljenici zajedno, a sada stižu i kritike iz redova HDZ-a jer smatraju da bi im ona mogla nanijeti znatnu štetu na lokalnim izborima.

Image
MOSTOVAC ŽESTOKO NAPAO HDZ: /

'Sve su uništili, ako ne budu spremni provesti reforme ići ćemo na nove izbore'

Image
MOSTOVAC ŽESTOKO NAPAO HDZ: /

'Sve su uništili, ako ne budu spremni provesti reforme ići ćemo na nove izbore'

Razdor unutar HDZ-a

"Neka premijer Tihomir Orešković formira svoju listu i samostalno izađe na izbore s ovakvom reformom. Sigurno će osigurati, ne jedan, nego sljedeća dva mandata", ironično je komentiralo više istaknutih članova HDZ-a. Dodaju kako se s ovakvim projektom ne može dobiti potpora te da u programu HDZ-a to nigdje nije stajalo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HDZ-ovci s kojim je razgovarao Jutarnji mišljenja su da bi mirovinska reforma mogla dovesti do velikog spora unutar samog HDZ-a jer je "stranka dosad uvijek uvažavala socijalni aspekt koji je sada izostao".

'Netko se nekome očito jako htio svidjeti'

I Boris Kunst, stručnjak za radno i socijalno pravo, te bivši predsjednik HDZ-ova Odbora za rad koji je nedavno dao ostavku na tu poziciju, nije zadovoljan predloženom mirovinskom reformom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Slažem se da se mirovinski sustav mora reformirati, kao i službe koje tamo rade jer su inertne i ne rade kvalitetno. Odlazak u mirovinu sa 67 godina nije ništa novo, to je definirano za prošle Vlade temeljem zahtjeva Europske komisije, a novost je da se u to ide deset godina ranije.

Mislim da to ne ide HDZ-u u prilog, jer to neće puno promijeniti. Osim toga, Hrvatska će ovime biti među prvim članicama koje će to početi provoditi, a ne vidim razlog tome, osim da se netko nekome očito jako htio svidjeti u EK. Ako je odlazak u mirovinu sa 67 godina ono na čemu počiva reforma, onda to nema smisla. To nije mirovinska reforma", kazao je Kunst.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo