POBJEGLA MU RUKA / 'Počeo mi je prijetiti, govoriti da će me ubiti, udario me i pljunuo'

25.2.2015.
21:56
VOYO logo

Andrija Biličić, čiji ravnateljski mandat traje 25 godina, tvrdi da ga nije udario. Pobjegla mu je, kaže, ruka i 'dao je malome po guzici iako zna da nije smio'. No, to mu je, tvrdi, prvi put.

''To je jutro don Marko držao sat vjeronauka i učenik je pobjegao iz razreda. Budući da se mogao naći u opasnoj situaciji, ja kao osoba s autoritetom krenuo sam za njim računajući da će me poslušati i vratiti se na nastavu. No, učenik mi je počeo prijetiti, govoriti da će me ubiti, udario me i pljunuo'', prepričava Jutarnjem listu Andrija Biličić prošlotjedni događaj. Priznaje, udario ga je, ali 'lagano, ne onako da bi zbog toga dijete zaplakalo'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Kad me pljunuo, upozorio sam ga da se ne može tako ponašati i lagano mu dao po stražnjici. Rekao sam mu da ću mu zvati mamu jer, znate, nje se jako boji. Sve smo izgladili, dijete mi se na kraju ispričalo, a ja sam mu dao bombon'', kaže ravnatelj koji 1. rujna odlazi u mirovinu. Na upit je li svjestan da je počinio prekršaj, odgovara da jest.

''Svjestan sam da sam pogriješio. Jesam, znam, jasno mi je k’o dan i žao mi je. Iako znam da mu nisam smio dati po stražnjici, u zbornici tomu nismo dali na važnosti jer to nije bilo fizičko kažnjavanje, već moja nesmotrena reakcija'', objašnjava ravnatelj, tvrdeći da nikada prije nije fizički kažnjavao učenike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Majka djeteta nije se žalila

Na pitanje kako to da o situaciji nije izvijestio Državni ured za prosvjetu i Ministarstvo, ponavlja da to nije bio incident i da se majka djeteta nije žalila. Objašnjava da je riječ o učeniku koji pohađa nastavu po prilagođenom programu te da se teško uklapa u razred zbog nepredvidljivog i često agresivnog ponašanja.

Ivana Blagaić, školska pedagoginja, kaže da dječaku u nastavi od 17. prosinca pomaže asistentica, no unatoč tomu druga djeca, pa i učitelji i asistentica, često su na meti dječaka koji ih udara, grize, štipa, čupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Nije svjestan svog ponašanja i vrlo je nepredvidljiv. U podne me grli, a u podne i dvije minute me uhvati za kosu'', slikovito objašnjava pedagoginja, potvrđujući da je ravnatelj dao malo po guzi dječaku, tek toliko da ga smiri... http://www.jutarnji.hr/ravnatelj-udario-ucenika--kaznio-sam-ga-jer-me-pljunuo/1301726/

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo