Plivao dva km kroz bujicu do trudne supruge i kćeri

'Plivao sam dva kilometra, od posla do kuće. Pokušao sam hodati, ali bujica je bila prebrza. Plivao sam sat vremena.

24.11.2010.
8:35
VOYO logo

Ivana Popović iz Komolca kod Dubrovnika u ponedjeljak je za nevremena sama bila doma. Ne bi to bio veliki problem za odraslu ženu, kojoj je društvo pravila jednoipolgodišnja kći, da nije u devetom mjesecu trudnoće.

"Za nekoliko sekundi voda je počela prodirati u kuću takvom brzinom da nisam ništa uspjela spasiti. Otrčala sam do kćeri koja je počela plakati. Spavala je na katu. Pokušavala sam ne paničariti. Bojala sam se da mi ne počnu trudovi, a mi same doma", ispričala je 29-godišnja Ivana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, njena obitelj bila je svjesna situacije, pa je obavijestila vatrogasce i Hitnu pomoć. No, ni oni nisu mogli sustići Ivaninog supruga Nikšu.

"Plivao sam dva kilometra, od posla do kuće. Pokušao sam hodati, ali bujica je bila prebrza. Plivao sam sat vremena. Na umu su mi bili samo supruga, kći i nerođeno dijete. Čak mi je i voda bila topla. Uspio sam ući kroz prozor u prizemlju i popeti se na kat. Vidjevši ih, mojoj sreći nije bilo kraja", ispričao je Nikša za 24sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ubrzo je stigao vatrogasac čamcem te predložio da ih preveze do sigurnog mjesta, ali zbog straha od vožnje po orkanskom nevremenu s obzirom na trudnoću i malo dijete nisu pristali.

Nedugo nakon toga voda je u kući dosegla metar visine. U prizemlju je sve plutalo. Obitelj Popović čekala je na katu kuće da se voda povuče. Oko 20.30 izvukli su se te otišli na sigurno kod Ivaninih roditelja u Župu dubrovačku, pišu 24sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201011230315006 arti-201011220189006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo