ALVAREZ POZVAO PLENKOVIĆA NA SASTANAK, PETROV OBJAVIO: / 'Odustali smo od amandmana o Todoriću'

Image
Foto: Pixsell

Vrlo buran dan u hrvatskoj politici i ekonomiji nije ni blizu svog kraja. Premijer Plenković dao je do znanja kako bi se uskoro mogao sastati s direktorom restrukturiranja Agrokora.

5.4.2017.
14:29
Pixsell
VOYO logo

Nakon prvog dijela današnje burne sjednice Sabora na kojoj je aktualna bila samo jedna tema - 'lex Agrokor', premijer Andrej Plenković rekao je kako on sam neće tražiti sastanak s Antonijem Alvarezom, ali i dodao kako je izvjesno da je zahtjev za sastankom stigao iz Alvarezovog tabora.

BURNA RASPRAVA O ‘LEX AGROKORU’: Vrdoljak urlao na premijera, Plenković mu odgovorio: ‘Ajde, priznajte, nudili ste mi Supermena…’

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ne planiram sastanak, ja ga neću zatražiti, ali ako dođe zahtjev, a čini mi se da je došao dok smo bili ovdje, ne bi bilo loše da sjednemo i malo razgovaramo pa da vidimo radimo li u smjeru koji je sličan', rekao je premijer Plenković.

Šef mostovaca, HDZ-ovih partnera u Vladi, Božo Petrov, rekao je kako je njegova stranka odustala od amandmana na lex Agrokor kako bi zakon dobio povjerenje većine zastupnika već danas te da što prije stupi na snagu. Dodao je i kako bi taj amandman, kojim bi se omogućilo državi da uđe u upravljačku strukturu Agrokora bez pristanka Ivice Todorića, mogao biti neustavan pa se zato od njega odustalo, javlja N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

GLASNOGOVORNICA NOVOG ŠEFA AGROKORA NAJAVILA NJEGOVE PRVE POTEZE: ‘Zadataka je mnogo, posao je vrlo kompleksan’

Mostov ministar Vlaho Orepić u HRT-ovoj emisiji 'A sada Vlada', situaciju u Agrokoru prokomentirao je vrlo kratko - 's đavlom došlo, s đavlom pošlo', rekao je. 'Ako je upitno ispravno kreditiranje banaka, ako su falsificirali likvidnost u Agrokoru onda su oni, ukupno vodstvo tvrtke, na čelu s Todorićem, obični lopovi i ako je netko u državi pomagao taj lopovluk, to je nešto u kojem smjeru treba ići i reagirati i tu nepravdu raspršiti', rekao je Orepić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

MINISTRICA DALIĆ: ‘Je li Agrokor izdavao mjenice bez pokrića? Podatke bi trebao imati HNB i reagirati…’

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo