PLENKOVIĆU SE TRESE FOTELJA, NIJE VIŠE TAKO SIGURAN: / SDP pronašao način da ga dovuče u Sabor, većina pala na 77 ruku

Image
Foto: PIXELL

SDP je prikupio potpise zastupnika u Saboru koje će početkom tjedna putiti u proceduru za izglasavanje nepovjerenja Vladi Andreja Plenkovića.

28.10.2017.
20:32
PIXELL
VOYO logo

Da bi Vlada pala, oporba mor aimati najmanje 76 glasova. Svjesni da su im šanse za prikupljanje tako veilkog broja glasova male, oporbeni socijaldemokrati kažu kako na ovaj način žele dovesti Vladu i njezinog predsjednika u Sabor da im odgovore na pitanja u vezi Agrokora i najnovijih događaja povezanih s ovom aferom.

Uopće nije neizvjesno hoće li se parlamentarna većina održati jer oporba ionako nema dovoljan broj ruku da postane većina, no jedna se stvar jučer proširila saborskim hodnicima koja bi uvelike mogla uzdrmati Plenkovićevu vladu. Čini se da bi se na glasovanju o opozivu Vlade većina mogla smanjiti sa 78 na 77 zastupnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PLENKOVIĆ SE OPET OBRUŠIO NA BERNARDIĆA: /

'SDP osim selfieja i slikanja u zelju nije ponudio ništa da bi se riješila kriza'

Image
PLENKOVIĆ SE OPET OBRUŠIO NA BERNARDIĆA: /

'SDP osim selfieja i slikanja u zelju nije ponudio ništa da bi se riješila kriza'

Većina pala na 77 ruku?

Navodno bi HDSSB-ov zastupnik Branimir Glavaš, koji je nedavno izabran za predsjednika stranke, mogao prijeći u opoziciju. Pritom je znakovito da je Glavaš napustio zgradu Sabora prije glasovanja o brojnim raspravljenim točkama dnevnog reda. HDSSB na račun podrške Vladi ima državnog tajnika Josipa Salapića, a Glavaš je član zastupničkog Kluba s Brankom Hrgom, Darinkom Kosorom i Goranom Dodigom. Ako HDSSB doista izađe iz parlamentarne većine, HDZ-u bi još teže bilo osigurati kvorum u Saboru, piše Novi List.

Neizvjesno je i kako će glasovati zastupnici Kluba Promijenimo Hrvatsku. Njihov predsjednik Ivan Lovrinović potpisao je SDP-ovu inicijativu za opoziv, dok zastupnik Ivica Mišić ističe da će, baš kao i prošlog puta, podržati Vladu što Lovrinovića dovodi u nezgodnu situaciju. On je naime kao dio oporbene kvote ušao i u istražno povjerenstvo za Agrokor te je iznimno kritičan prema radu Vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Kao dio oporbe, mi smo suglasni sa SDP-om. Kad se bude glasovalo, Promijenimo Hrvatsku podržat će zahtjev za opoziv Vlade. Uostalom, sam sam već tražio opoziv Zdravka Marića i Martine Dalić', rekao je Lovrinović te dodao kako se ne brine oko glasanja Kluba zastupnika Promijenimo Hrvatsku te dodao da oni 'imaju obvezu glasovati u skladu sa stajalištem predsjedništva njihove stranke'.

'U petak je predsjedništvo zaključilo da trebamo glasovati protiv godišnjeg izvješća premijera Plenovića, a gospodin Mišić je ipak bio za', rekao je Lovrinović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje hoće li Mišić onda biti sankcioniran, kazao je tek da misli da je sve rekao.

Treći član njihovog Kluba je Marin Škibola, a njih sva trojica izabrana su u Sabor na listi Živog zida. Škibola nije član stranke Promijenimo Hrvatsku, a ne zna još kako će glasovati o Vladi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Bio bih puno naklonjeniji opozivu da ga je predložila stranka koja nije bila na vlasti dok je nastajao i poslovao Agrokor. Pomalo je licemjerno od SDP-a da sada koriste ovu situaciju kako bi ostvarili neke političke bodove' rekao je Škibola za Novi List.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo