'TAKO JADNO...' / Plenkoviću neće biti dobro kad vidi što se na TV-u priča o njemu i HDZ-u: 'To rade, a šute o onom što je naš ministar napravio ruskom'

Image
Foto: Milan Sabic/PIXSELL

Riječ je o njihovu bivšem koalicijskom partneru

24.10.2022.
10:56
Milan Sabic/PIXSELL
VOYO logo

Vlada može intervenirati u nekim segmentima energetike. Jedan od tih segmenata je struja jer imamo HEP. Imamo Inu gdje imamo neke instrumente, kao što je instrument nafte i plina koji se vade u Hrvatskoj, pa onda ne neki način zaustaviti mogućnost da se to izvozi. Ima i mogućnosti da se kroz porez na ekstraprofite Vlada osigura da subvencionira, odnosno da sutra može platiti eventualne tužbe naftnih kompanija ako im Vlada zaustavi cijene.

Image
IMAJU VIŠKA VREMENA? /

HDZ objavio video u kojem razotkriva 'ruske igrače': 'Nino Raspušenko, “Za Putina i Krst časni” Miletić & njihov zajednički idol Milanović'

Image
IMAJU VIŠKA VREMENA? /

HDZ objavio video u kojem razotkriva 'ruske igrače': 'Nino Raspušenko, “Za Putina i Krst časni” Miletić & njihov zajednički idol Milanović'

Poručio je za N1 Radimir Čačić govoreći o cijenama goriva. Na red je potom došla inflacija. Smatra kako 'ni dugoročno ni srednjoročno nismo napravili ništa'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je problem ove Vlade, kao i svih Vlada do sada. I imamo taj jadransko-jonski plinovod koji nam u velikoj mjeri regulira dovoz plina iz Azerbajdžana. Mi dugoročno strateški nismo radili ništa. Plenković, osim LNG-a, koji je direktna američka naredba, nije napravio ništa. Kad govorimo u vrlo dalekim projekcijama, onda je tu i nuklearna elektrana Krško 2", kazao je i naglasio kako je ono što je izrekao premijer u svom govoru ustvari predizborna poruka.

O govoru premijera o stanju nacije i reforme

"Dvije trećine toga ili sve što je tamo izrečeno trebalo je davno biti ostvareno. Sad u ovom raslojavanju, inflaciji i osiromašenju – taj obrok je kao socijalna kategorija izuzetna. Poruka je odlična", dodaje. Nekoliko riječi posvetio je i zdravstvenoj reformi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Formom reforme se pokušava zamijeniti suština. Beroš će doživjeti na tom mjestu izbore, samo nikakve reforme neće provesti", poručio je. Prokomentirao je i poruke o 'ruskim ljudima u Hrvatskoj'.

"HDZ objavljuje nekakav uradak koji je sulud, gdje radi kompilaciju izjava nekih ljudi. To je tako jadno i tako bijedno, a ne objavljuju istovremeno recitiranje našeg ministra vanjskih poslova ruskom ministru vanjskih poslova, to je jadno", rekao je i dodao da je Hrvatska članica EU-a i NATO-a i da u tom smislu imamo obaveze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Slažem se s predsjednikom da se ne treba gurati tamo gdje ti to objektivno ne treba i ide u dimenziju koju nemaš. Milanović nema proruske stavove. Nije Hrvatska u poziciji da se trebamo pretjerano tu vidjeti", kazao je i poručio 'da se mi ne trebao gurati u prve redove'.

"Mi svoje obveze trebamo izvršiti, moramo se držati naših obveza. To će vjerojatno uključiti i neku formu obuke. Dobro je i pametno da smo tu na humanitarnom dijelu, logistici i razminiranju”, istaknuo je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo