PLENKOVIĆEV OTAC: / 'Što sam mu savjetovao da ne radi u kampanji i kako sam doživio aferu vojni lekar'

17.9.2016.
9:52
VOYO logo

Plenkovićev pradjed, poznati vinar s Hvara, također je prije stotinu godina živio u Mariboru, piše Novi list. Mariborski novinari dobro poznaju Plenkovićeva oca koji često svoje studente dovodi u posjet mariborskom dnevniku, a neki novinari dnevnika diplomirali su kod njega.

Mario Plenković sa svojom drugom suprugom Vlastom Kučiš živi u Rogaškoj Slatini. Kako je njegov otac ispričao novinaru Večeri Borisu Jaušovcu, Andrej Plenković odlično poznaje Rogašku i Maribor jer često posjeti oca u Sloveniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izgradio zavidnu akademsku karijeru

"Volim živjeti u Sloveniji. Mirno je i ugodno, baš kao i vrijeme mog odrastanja na Hvaru, gdje je Andrej kao dijete ljeti redovito dolazio iz Zagreba, gdje sam živio s prvom ženom Vjekoslavom", ispričao je Plenković novinaru.

Mario Plenković u Sloveniji je izgradio zavidnu akademsku karijeru sa 16 stručnih knjiga i više od 700 strukovnih bibliografskih referenci, a on je ujedno i jedan od osnivača studija komunikologije u Mariboru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plenković je ujedno komentirao je li savjetovao sina u kampanji. "Rekao sam mu samo da se ne svađa i da ne vrijeđa konkurente. Da ne govori neistine, da bude suzdržan, sadržajan i odgovoran."

Pogodile ga riječi Zorana Milanovića

Otac budućeg hrvatskog premijera rekao je kako su ga pogodile riječi Zorana Milanovića koji je, u jednom trenutku kampanje, spomenuo kako je njegova prva supruga i Plenkovićeva majka bila "vojni lekar".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekao je kako je Vjekoslava Plenković-Raos kao liječnica u vojnoj bolnici u Zagrebu bila priznata zagrebačka kardiologinja internistica, koja je čak s troje kolega u vrijeme rata u Hrvatskoj preuzela bolnicu od JNA, koja je od tog trenutka postala civilna bolnica. »I nikad nisam čuo da se neki pacijent potužio na nju«, ispričao je Mario Plenković o svojoj bivšoj supruzi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo