'TO JE NEGACIJA SPORTA' / Plenković žestoko osudio nasilje u Grčkoj: 'Tražio sam što prije deportaciju onih za koje se utvrdi da nisu sudjelovali'

Image
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL

Zatražio je da se hrvatskim zatvorenicima osigura sigurnost u zatvorskim institucijama te da proces bude pravedan, brz i učinkovit

17.8.2023.
11:52
Zeljko Hladika/PIXSELL
VOYO logo

Prva sjednica Vlade nakon tri tjedna pauze počela je u 12 sati. Premijer Andrej Plenković drži uvodno obraćanje.

Na dnevnom redu je i informacija o aktualnom stanju vezanom za potres, prijedlog izmjena Zakona o zabrani nepoštenih trgovačkih praksi u lancu opskrbe hranom i drugo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Dosadašnji tijek sezone je odličan. Ostvareno je osam posto više dolazaka nego prošle godine, a predsezona je bila jedna od najboljih te se reflektirala na kontinentalni turizam”, rekao je premijer Plenković na početku. Predstavio se i novi Zakon o turizmu.

Image
PA, DOKAD VIŠE? /

Nekada su koštale 70 centi, a sada su čak dvostruko skuplje: Poskupljenje ovog voća za sobom vuče i druga

Image
PA, DOKAD VIŠE? /

Nekada su koštale 70 centi, a sada su čak dvostruko skuplje: Poskupljenje ovog voća za sobom vuče i druga

Druga važna tema o kojoj je Plenković pričao su vremenske nepogode i velike količine oborina koje su pogodile Hrvatsku. Osvrnuo se na štete od poplava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Više od 5.000 pripadnika raznih službi, od vojske preko vatrogasaca do civilnih službi poput HGSS-a, sudjelovali su i pomagali nakon nevremena”, rekao je Plenković. Hrvatska je poslala pomoć Sloveniji, dodao je, gdje je u poplavama šest osoba poginulo.

Obećao je biti maksimalno angažiran

“Suočavanje s afričkom svinjskom kugom također je bila važna tema, situacija je najteža u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Usvojen je program potpore sektoru svinjogojstva”, istaknuo je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovakvo ponašanje predstavlja negaciju sporta", rekao je, osvrćući se na nasilje i huliganizam u Grčkoj. "Osuđujem to!" Premijer je izrazio sućut, a zatražio je da se hrvatskim zatvorenicima osigura sigunornost u zatvorskim institucijama te da proces bude pravedan, brz i učinkovit. Plenković je obećao biti maksimalno angažiran u ovaj slučaj te u stalnom kontaktu s roditeljima zatvorenika.

"'Tražio sam što prije deportaciju onih za koje se utvrdi da nisu sudjelovali', kazao je premijer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spomenuo je i rad nedjeljom te sajamske dane koje su mnogi hrvatski gradovi proglasili. Da će vremenom sve doći na svoje, smatra Plenković.

"Sajamski dani nisu nikakve rupe u zakonu, u Zakonu je uzeta ta mogućnost uzevši u obzir tradiciju", istaknuo je premijer, a za primjer je uzeo posjete Mariji Bistrici za blagdan Velike Gospe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istaknuo je novcekoji su izdvojeni za školarce ususret početka noe školske godine pa napomenuo novce koji će se uložiti i u izgradnju novih domova za starije i nemoćne.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo