UNUTARSTRANAČKI IZBORI / Plenković zbija redove: HDZ-ovi ministri složni - 'Podržat ćemo aktualnog predsjednika'

U HDZ-u se sve glasnije nagađa tko bi mogao u utrku za prvog čovjeka stranke

20.1.2020.
20:52
VOYO logo

Sve ćete znati vrlo brzo, znakovito kaže Davor Ivo Stier, za kojega se već neko vrijeme nagađa da će biti jedan od izazivača Andreja Plenkovića na unutarstranačkim izborima: ''Članice i članovi će sigurno imati izbor, ne bi bilo dobro za demokraciju u Hrvatskoj da imamo jedan član, jedan glas, jedan kandidat. Dobro je da imamo više kandidata da se može izabrati između kontinuiteta i alternative koja će ponuditi promjene''.

A promjene bi, pretpostavlja se, osim njega, HDZ-u mogli donijeti Miro Kovač ili vukovarski gradonačelnik Ivan Penava, koji je već kritizirao smjer u kojem Plenković vodi stranku. Ipak još nije jasno hoće li se kandidirati za predsjednika ili jednog od četiri potpredsjednika stranke.

''Sigurno ću, sukladno svemu iznesenom, se stavit na raspolaganje i ići prema toj poziciji, ali nikada sam'', kazao je Penava.

Znači li to "nikada sam" da će protiv aktualnog predsjednika ovaj trojac udružiti snage - očito se zapitao i sam Plenković, ali i glavni tajnik stranke Gordan Jandroković. Obojica su poručili da je to pitanje namijenjeno trojcu.

Jandroković je i jutros javno podržao Plenkovića i objasnio zašto neki njegovi kritičari tvrde da stranku vodi u krivom smjeru: ''Određeni članovi to govore jer misle da će time dobiti naklonost jednog broja članova i koliki je to broj pokazat će izbori''.

Svjesni da dio stranke želi promjene, istaknuti HDZ-ovci, među kojima i ministar Oleg Butković koji se dosad izbjegavao jasno izjasniti koga će podržati – složni su oko podrške Plenkoviću.

No prije svega Predsjedništvo treba raspisati izbore čija se oba kruga moraju završiti do 17. ožujka, a ono se oko toga još nije ni sastalo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo