Kolona sjećanja / Plenković: 'Vukovar je temelj Hrvatske slobode! Dajemo počast onima koji su dali najviše'

Premijer Andrej Plenković ispred vukovarske bolnice Dr. Juraj Njavro dao je izjavu za medije

18.11.2022.
10:03
VOYO logo

Vukovar se u petak prisjeća najtežeg dana u novijoj povijesti kada je 1991., 18. studenoga slomljena obrana grada koji je potom okupirala JNA i srpske paravojne postrojbe počinivši brojne zločine nad civilima i braniteljima u gotovo potpuno razrušenom gradu.

Premijer Andrej Plenković ispred vukovarske bolnice Dr. Juraj Njavro dao je izjavu za medije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Vukovar je temelj hrvatske slobode. Zato smo im zahvalni i još jednom ćemo odati počast onima koji su za Hrvatsku dali najviše'', poručio je premijer Andrej Plenković u izjavi za medije uoči početka programa u Vukovaru, a upitan za jučerašnji incident u Škabrnji istaknuo je:

''Politika pomirbe i suživota je jedina politika koja je bitna za budućnost".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U Škabrnji su počinjeni strašni zločini. Mi razumijemo osjećaje obitelji žrtava. U tkao malom mjestu da se dogodio tkao strašan zločin. Ono što smatram da je dobro da je predstavnica SDSS-a došla i odala počast", rekao je.

Image
ispred vukovarske bolnice /

Penava: 'Kažu da je SDSS došao baciti vijenac žrtvama Vukovara - nije tako'

Image
ispred vukovarske bolnice /

Penava: 'Kažu da je SDSS došao baciti vijenac žrtvama Vukovara - nije tako'

"Hrvatska Vlada kontinuirano radi na pronalasku žrtava Domovinskog rata. Ostvarili smo značajne rezultate. Proces će se nastaviti", kazao je i dodao da je potrebna suradnja s Beogradom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plenković je zahvalio Tomi Medvedu na naporima koje ulaže. “Mi jako dobro znamo, da bi se otkrila mjesta gdje se nestali nalaze da imamo suradnju onih koji znaju više nego mi. A oni su u Beogradu, nisu u Hrvatskoj. Mi ćemo nastaviti inzistirati na podacima koji će imati vrijednost”, kaže premijer.

Što se tiče bacanja vijenaca u Dunav, premijer kaže kako je bitno da predstavnici Srba u Hrvatskoj iskažu poštovanje prema žrtvi Vukovara. “To što oni izražavaju poštovanje prema Srbima koji su poginuli, mi poštujemo”, kaže. Izjave Ivana Penave da je riječ o provokacijama nije htio komentirati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plenković kaže i da se u Vukovar ulaže više nego i u jedan drugi grad. Nabrojao je mnoge projekte u koje je Vlada ulagala u ovom gradu. Proračunom za iduću godinu za Vukovar je rezervirano 10 milijuna eura, kaže.

Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo