'BIJESAN SAM' / Plenković o pljački Ine: 'Afera ima tri dimenzije, moramo sve karte staviti na stol, ovo nije normalno i ne može dalje ovako'

Premijer Andrej Plenković u posjetu je Virovitici gdje se sastao i s virovitičkim gradonačelnikom Ivicom Kirinom

2.9.2022.
12:48
VOYO logo

Premijer Andrej Plenković sudjelovao je na svečanoj sjednici Županijske skupštine održanoj u virovitičkom kazalištu u povodu Dana Virovitičko-podravske županije.

Prije toga premijer se sastao sa županom Virovitičko-podravske županije Igorom Androvićem i virovitičkim gradonačelnikom Ivicom Kirinom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vlada snažno podupire i Slavoniju i Podravinu i to smo dokazali našim projektima. To ćemo činiti i dalje. Očuvali smo radna mjesta", rekao je premijer.

Rekao je kako još nisu dobili odgovor iz MOL-a, i da će to voditi ministar Filipović. "Afera ima tri dimenzije. Moramo sve karte staviti na stol. Ovako više ne može ići, da netko tako arbitrarno određuje cijenu plina i prodaje kako hoće. Bijesan sam na one koji su to napravili. Ovo su promijenjene okolnosti. Ovo nisu apstraktne teme tko ima koliki broj dionica, imamo ogromnu aferu i loš sustav odlučivanja i upravljanja i to dalje ne može ići. Ovo jednostavno ovako ne ide. Koristimo sve mehanizme koje imamo na raspolaganju", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Htjeli smo kupiti Inu'

"Hrvatska je napravila pravu ozbiljnu evaluaciju vrijednosti Ine i dala ponudu Mađarima, no oni to nisu prihvatili. Nisu htjeli prodati. Mi smo poduzeli sve, no da bi se ta transakcija izvela potreban je dogovor dviju strana. Ovo su naslijeđeni problemi. Nije moja vlada ta koja je išla u prvi i drugi krug privatizacije Ine", rekao je Plenković.

"Ministra Filipović je dobio zadaću da dobije sve podatke koji su nam bitni", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na jučerašnje obraćanje Milanovića rekao je kako nije stigao pratiti. "On na određeni način zna kakva je situacija. Imamo jednu više nego jasnu zlouporabu položaju koja je dovela do velike financijske i političke štete", rekao je.

Image
STANOVI, APARTMANI, MILIJUNI... /

Sve tajne obitelji Šurjak: S moćnim HDZ-ovcem ih veže kumstvo, a supruga dilera plinom i dalje kroji pravdu drugima

Image
STANOVI, APARTMANI, MILIJUNI... /

Sve tajne obitelji Šurjak: S moćnim HDZ-ovcem ih veže kumstvo, a supruga dilera plinom i dalje kroji pravdu drugima

'Drug iz Kragujevca nema kredibilitet'

Na slučaj gdje je osoba osuđena za pedofiliju upućena na rad s djecom rekao je da je veliki propust. "To su ozbiljne greške i to treba spriječiti. Ako treba i mijenjati zakon mi smo za. Ovo je više bio ljudski faktor, a ne sistemska greška", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za najavljeni prosvjed rekao je da su to nespojivi politički suparnici kojima je jedino zajedničko mržnja prema HDZ-u. "Nije do oporbe stiglo ni rast BDP-a, ni dobra sezona, jaka zaposlenost, kupnja Rafala, ni ništa. Jedino afera koju su otkrila tijela vlade. Sada oni tu situaciju žele zalijepiti Vladi i to je normalno. Oni bi naš rad htjeli destabilizirati. Neće uspjeti. To je agresija koju predvodi drug iz Kragujevca, kakav je to kredibilitet? O drugima da ne govorim", rekao je premijer.

Što se poskupljenja tiče, rekao je da će HEP preuzeti dio tereta na sebe i da im je Vlada već nekoliko puta pomogla u tomu. ''Nitko neće ostati bez plina, nitko neće ostati bez struje'. Vlada će idući tjedan predstaviti mjere pomoć. 'Bit će dobar, bit će moćan, bit će snažan, bit će nalik na dosadašnje pakete po kojima je Vlada poznata, a koji su bili dobri i sveobuhvatni'', rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo