PLENKOVIĆ POTVRDIO: / 'Da, i Hrvatska je podigla mjere opreza nakon napada u Berlinu'

Image

Današnja sjednica Vlade započela je s premijerovim izlaganjem o, između ostalog, aktualnoj terorističkoj prijetnji.

22.12.2016.
10:38
VOYO logo

Premijer Andrej Plenković na početku današnje sjednice Vlade iskoristio je priliku za osudu terorističkog napada u Berlinu, kao i atentata na ruskog veleposlanika u Turskoj, Andreja Karlova. Plenković je dodao i kako je terorizam ozbiljna prijetnja te da je Hrvatska, kao članica EU i NATO-a, te da su u Hrvatskoj također podignute mjere opreza, kao što se to obično i radi u ovo doba godine kad ima više javnih okupljanja te kada su prometna čvorišta i granice prometnije.

Image
PLENKOVIĆ O TERORIZMU: /

'Moramo kvalitetnije umrežiti sve hrvatske službe i poboljšati suradnju s partnerima'

Image
PLENKOVIĆ O TERORIZMU: /

'Moramo kvalitetnije umrežiti sve hrvatske službe i poboljšati suradnju s partnerima'

Plenković je dodao i kako je njegova Vlada na samom početku mandata osnovala Povjerenstvo za novi strategiju nacionalne sigurnost te da se na tome adekvatno radi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dotaknuo se i slučaja uočavanja kamiona u kojem se nalazilo 67 migranata kojima je, samim njihovim pronalaskom, spašen život. Kazao je kako je reakcijom nadležnih spriječena potencijalna tragedija.

Nema mjesta panici

Podsjetimo, još jučer je za Net.hr, iz više izvora potvrđeno kako su nakon napada na božićni sajam u Berlinu, u Hrvatskoj, a posebno na zagrebačkom Adventu, pojačane mjere sigurnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvori su nam rekli i kako su hrvatske tajne službe i policija na višem stupnju pripravnosti još od terorističkih napada u Parizu i Bruxellesu. Advent u Zagrebu, zbog činjenice da je proglašen najboljim u Europi i ove godine, svojevrstan je sigurnosni izazov, no s obzirom na to da je Zagreb i posljednjih nekoliko godina sve atraktivnije turističko odredište, sigurnosne službe zasigurno su u obzir uzele povećani broj turista u hrvatskom glavnom gradu.

'Nema razloga za dizanje panike', poručuju iz hrvatskog sigurnosnog sustava koji pomno motri i razvoj izbjegličke situacije na hrvatskim granicama, ali i u unutrašnjosti zemlje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pohvalio se dogovorom sa sindikatima

Premijer Plenković pohvalio se na današnjoj sjednici Vlade i postizanjem dogovora predstavnika Vlade sa sindikatima državnih službi o povećanju osnovice za plaće, ocjenivši da je riječ o vrlo dobrom i kvalitetnom dogovoru koji pokazuje duh partnerstva i poštovanja Vlade prema sindikatima, a istovremeno je poticaj za nastavak razgovora sa sindikatima javnih službi.

"Smatram da je postignuti dogovor vrlo dobar i kvalitetan i pokazuje duh partnerstva i Vladina poštovanja prema sindikatima", rekao je Plenković na početku sjednice Vlade te pohvalio angažman svih ministara koji su sudjelovali u uspješnim pregovorima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijer smatra da su dogovorene izmjene osnovice za plaće vrlo kvalitetne i da će biti korisne u dizanju stupnja povjerenja, a isto tako i poticaj za daljnje razgovore sa sindikatima javnih službi.

Ima se i za božićnice

Pritom je napomenuo da je pronađeno dovoljno sredstava za isplatu božićnica u iznosu od 1250 kuna najkasnije do kraja godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da na ovaj način naša Vlada šalje važnu poruku u ovo predbožićno vrijeme", kazao je.

Vlada i sindikati državnih službi postigli su u srijedu dogovor o porastu osnovice za plaće za šest posto, što će biti isplaćeno u tri navrata po dva posto, odnosno u siječnju, kolovozu i studenome, a božićnica u iznosu od 1250 kuna bit će isplaćena do kraja ove godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sa sindikatima javnih službi dogovor nije postignut zbog nesuglasica oko isplate duga za 2016. godinu i mogućeg usklađivanja s rastom plaća u gospodarstvu, tako da će se pregovori nastaviti u siječnju, nakon što se imenuju novi pregovarački odbori.

HELL'S KITCHEN usa
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo