'nema pritisaka' / Plenković: 'Svi smo dobili mandat od hrvatskih birača i očekujem da će sve proći u najboljem redu'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Predsjednik HDZ-a i mandatar Vlade Andrej Plenković izjavio je u petak, uoči sjednice Kluba zastupnika HDZ-a, kako očekuje da će Sabor danas biti konstituiran te da će sve proći u najboljem redu

14.10.2016.
10:27
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Uoči konstituirajuće sjednice Hrvatskoga sabora, izabrani zastupnici koji će činiti novi Klub HDZ-a održavaju sjednicu na kojoj će se još jedan put utvrditi prijedlozi članova pojedinih odbora, posebno onih koji će biti formirani na prvoj saborskoj sjednici. 

Mandatar Andrej Plenković ponovio je u petak ujutro da je odgovornost za odabir ministara na mandataru i da nikakvih pritisaka na njega u vezi s tim nema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Odgovornost za odabir ministara je na mandataru. Nikakvih pritisaka nema. Moj izbor će biti onaj koji će dobiti, siguran sam, i podršku na predsjedništvu HDZ-a, naših koalicijskih partnera i u Saboru", rekao je Andrej Plenković u petak ujutro prilikom dolaska u stranku, dodavši da u stranci nema nikakve nervoze. 

"Svi su dobili mandat od hrvatskih birača i očekujem da će sve proći u najboljem redu", rekao je Plenković po izlasku iz HDZ-ove središnjice nešto prije podne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S Petrovim spremao konstituirajuću sjednicu Sabora

Upitan o čemu je bilo govora na sastanku s predsjednikom Mosta Božom Petrovim, koji je prijepodne bio u središnjici, Plenković je odgovorio kako su dogovarali pripremu i rad konstituirajuće sjednice Hrvatskog sabora i još neke aspekte buduće zajedničke Vlade.

Bile su to, dodao je, uobičajene konzultacije između partnera u budućoj Vladi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plenković je potvdio da je razgovarao s tehničkim ministrom kulture Zlatkom Hasanbegovićem i drugim HDZ-ovim ministrima, te s budućim europlarlamentarcem Ivanom Tepešom (HSP AS).

Predsjednik Mosta Božo Petrov izjavio je nakon sastanka s Plenkovićem kako misli da će sve oko današnjeg konstituranja Sabora biti onako kako su se dogovorili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Danas će biti konstitirajuća sjednica, izglasni zakoni za ustrojstvo i funkcionranje Vlade i nakon toga idu sve točke dnevnog reda kako smo se dogovarali zadnjih tjedana", kazao je Petrov novinarima nakon izlaska iz središnjice HDZ-a.

Od ranog jutra gužva u HDZ-u

Podsjetimo, jutros u stranku su već oko 8.30 stigli Gordan Jandroković i Andrej Plenković, a potom i Zlatko Hasanbegović, Davor Ivo Stier i Božo Petrov, prenosi N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitali su Hasanbegovića zašto je ovako rano stigao u stranku, no on im nije odgovorio. Prilikom odlaska, nakon 45 minuta, kazao je da je rješavao administrativne stvari. Plenković je također izbjegao odgovoriti na pitanje ostaje li Hasanbegović ministar kulture.

"Očekujem da će sve proći u redu, da ćemo danas dobiti predsjednika Sabora, potpredsjednike Sabora, ona potrebna radna tijela kako bismo mogli nastaviti sjednicu i danas završava ova jedna etapa koja je počela s izbornom kampanjom, nakon toga pregovorima o formiranju parlamentarne većine i Vlade. Danas ulazimo u drugu, novu etapu", rekao je Gordan Jandroković za N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo