Afera Savjetnik / Plenković stao na stranu predsjednice: 'Odluka o savjetnicima je kadrovsko pitanje'

Image
Foto: Pixell

Premijer je kazao kako je o odlascima dvojice savjetnika doznao iz medija.

23.12.2018.
23:00
Pixell
VOYO logo

Premijer Andrej Plenković u intervjuu za Jutarnji list po prvi put je komentirao aferu koja trese Pantovčak i Središnju obavještajnu agenciju (SOA). Premijer je prilikom komentiranja razrješenja bivšeg savjetnika za unutarnju politiku Mate Radeljića, stao je na stranu predsjednice.

Na pitanje je li Radeljić bio smjetnja, Plenković je kratko odgovorio kako “predsjednica odlučuje o svojim savjetnicima te kako SOA profesionalno obavlja svoj posao, piše Jutarnji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iz mog iskustva u ovom mandatu SOA svoje poslove obavlja profesionalno i zakonito. Pitanje razrješenja savjetnika je kadrovsko pitanje u nadležnosti predsjednice", kazao je premijer te dodao kako mu predsjednica nije najavila kadrovske promjene te kako je o odlascima dvojice savjetnika doznao iz medija.

O imenovanju Mirjane Hrge

Podsjećamo, Mirjana Hrga postala je savjetnica predsjednice za strateške politike te odnose s Vladom i Saborom. O toj odluci premijer Plenković kaže:  "Postoji li potreba da se jedan od savjetnika u predsjedničinom timu intenzivnije bavi odnosima s Vladom i Hrvatskim saborom, mislim da može biti korisno".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ozbiljna afera

Upitan ovisi li politička odgovornost zamjenika predsjednika HDZ-a Milijana Brkića, kojeg se povezuje s aferom SMS, o rezultatima kriminalističkog istraživanja, Plenković je rekao da je riječ o ozbiljnoj aferi koja je vrlo ozbiljna i štetna.

"Riječ je o fabriciranju navodne SMS korespondencije, kao i falisificiranju informacija koje se odnose na najviše političke i pravosudne dužnosnike, a imaju za cilj diskreditiranje institucija i destabiliziranje vlasti", kazao je premijer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na novinarsku tvrdnju da Brkića prati niz afera, od lažne diplome do korištenja povlaštenih informacija pri kupnji dionica Plive, Plenković je kazao da je to više pitanje za Brkića. Premijer je ustvrdio da se ne može govoriti o unutarstranačkoj oporbi u HDZ-u. „Ima ljudi koji su manje zadovoljni, ali toga ima u svakoj organizaciji”, rekao je.

Bandić nikada nije bio tema

Za zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića koji je rekao da će njegov saborski klub nakon Božića imati 13 zastupnika, ali zasad neće tražiti ulazak u Vladu, Plenković je odgovorio kako to nikad nije bila tema. "Bandić s varijabilnim brojem zastupnika od početka podržava vladu i ni u jednom trenutku nije tražio ministarske pozicije", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezano za kupnju vojnih zrakoplova, premijer  je kazao kako može reći samo da ćemo ili kupiti ono što smo odabrali ili poništiti postupak javne nabave.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo