Iz Splita / Plenković se požalio: 'Estonska premijerka mi je čestitala uz zagrljaj i poljubac. Iz oporbe nitko'

Image
Foto: RTL

Danas je Vlada na svojoj sjednici dodatno snizila cijene mljevenog mesa i ulja i to za skoro dvije kune, dok je isto toliko povisila cijene šećera i svinjske lopatice

13.1.2023.
17:57
RTL
VOYO logo

Predsjednik Vlade i Hrvatske demokratske zajednice Andrej Plenković nazočio je svečanoj sjednici povodom obilježavanja 33. godišnjice osnutka HDZ-a u Gradu Splitu. Danas je Vlada na svojoj sjednici dodatno snizila cijene mljevenog mesa i ulja i to za skoro dvije kune, dok je isto toliko povisila cijene šećera i svinjske lopatice. Iznijeli su i niz detalja vezano uz inspekcijske nadzore vezane uz neopravdano poskupljenje i dizanje cijena.

Nakon sjednice premijer se obraća javnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plenković je u uvodu uputio čestitke članicama i članovima HDZ-a u Splitu i cijeloj Dalmaciji na 33. obljetnici utemeljenja HDZ-a.

"Korak po korak, svi mehanizmi su tu. Pažljivo ćemo analizirati sve podatke. Jedan veliki broj aktera vratio je cijene nakon i nakon naših političkih poruka i nakon nadzora službi" , kazao je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Pitanje ima li Anušić i dalje njegovu potporu, Plenković je kazao: "On je potpredsjednik stranke i mi normalno funkcioniramo. Čuli ste njegove izjave".

"Predložit ćemo, kada se izglasa povjerenje novom ministru graditeljstva Branku Bačići, novu arhitekturu sustava obnove koji za cilj ima ubrzanje cijelog procesa", kazao je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bačić će biti potpredsjednik Vlade baš za obnovu i bavit će se isključivo ovom temom, ako pratiti izvješća koja govori potpredsjednik Medved već jako dugo, onda vidite cjelinu aktivnosti. Ta cjelina je milijardu i 700 milijuna kuna koje je vlada dala kako bismo osigurali normalan život naših ljudi u privremenom smještaju na Banovini", govori premijer.

"Svi su imali zadaću da rade, neki procesi su napravljeni dobro, neki su sporiji, ono što je sporo, sporo je izgradnja zamjenskih kuća, a ide dobro višestambene zagrade. Ovo je novi zamah i prioritet za 2023. godinu", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je čovjek koji je u stanju reći da su mu Schengen i euro dobra vijest. Oni koji nisu dali nikakav doprinos, a on je jedan od njih, nemaju element identifikacije. Onda se prema tome odnosi kao prema nekoj vijesti. Meni je jučer estonska premijerka uz zagrljaj i poljubac iskreno čestitala, ja još nikog iz oporbe nisam čuo da nam je čestitao. Vrlo zanimljivo. To je za Dalmaciju, koja je turistička destinacija, pa kad znamo da nam turisti dolaze bez da čekaju na granici. Vidjet ćete kakav će biti ekonomski efekt na rast, razvoj i kvalitetu života u Dalmaciji", kazao je

"To ozbiljne stranke ne rade. To je ključna razlika između HDZ-a i ove političke sitneži", zaključio je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike