RAZGOVARAO S VON DER LEYEN / Plenković se pohvalio na Twitteru: Produžuje se rok za korištenje novca EU-a za obnovu od potresa

Image

Plenković je objavio da će Europska komisija odobriti korištenje sredstava EUSF za sanaciju šteta od potresa u Zagrebu do lipnja 2023.

17.2.2022.
13:39
VOYO logo

Andrej Plenković je nakon sastanka s predsjednicom Europske komisije objavio da će Hrvatskoj biti produžen rok za trošenje novca iz Europskog fonda solidarnosti.

"Slijedom argumentacije koju sam iznio von der Leyen, Europska komisija će odobriti korištenje sredstava EUSF za sanaciju šteta od potresa u Zagrebu do lipnja 2023., što je usklađeno s razdobljem za korištenje alokacije zbog potresa na Banovini uslijed progresivne štete", napisao je premijer na Twitteru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Cijenimo što je Europska komisija uvažila specifičnu situaciju u kojoj se Hrvatska nalazi nakon dva razorna potresa koja su pogodila blisko područje, uz istovremenu borbu s pandemijom, što se ocjenjuje kao viša sila", dodao je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon susreta s Plenkovićem oglasila se i predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bilo mi je drago sastati se s Plenkovićem. Razgovarali smo o obnovi koju pomaže i Europska unija nakon potresa u Zagrebu i Petrinji. Zbog izvanrednih okolnosti, Komisija će blagonaklono gledati zahtjev za produženje roka za korištenje novca iz Fonda solidarnosti za lipanj 2023. godine", napisala je na Twitteru.

Hrvatska za sanaciju šteta dobila 683,7 milijuna eura

Hrvatska je za sanaciju štete od potresa u Zagrebu dobila 683,7 milijuna eura koja su se prema uredbi o Europskom fondu solidarnosti mogla koristiti do lipnja ove godine, a sada je to produljeno za još godinu dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo