PLENKOVIĆ SE HVALI: / 'Zadužili smo se po vrlo dobrim uvjetima, a državni službenici uskoro će dobiti regres'

Image

Predsjednik Vlade Andrej Plenković na početku sjednice Vlade zahvalio je ministru financija i najavio isplatu regresa za zaposlenike u javnim i državnim službama. Isplata bi trebala početi 14.

6.7.2017.
11:03
VOYO logo

'Ove godine isplatit će se regres za korištenje godišnjeg odmora svim službenicima i namještenicima u javnim i državnim službama u iznosu od 1250 kuna, a to će krenuti od 14. srpnja. Zahvaljujem Ministarstvu koje je uspjelo pronaći sredstva za ovo preraspodjelom. Vjerujem da će svi službenici u javnim i državnim službama biti zadovoljni', kaže Plenković.

Osvrnuo se Plenković i na djecu koja boluju od neuroblastoma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'U međuvremenu je posebno Povjerenstvo analiziralo situaciju. Dvoje pacijenata je u situaciji da je indicirana primjena lijeka i nakon komunikacije Povjerenstva, HZZO-a, Ministarstva zdravstva i financija, osigurana su potrebna sredstva za kupnju ovih lijekova koje će naručiti dječja bolnica u Klaićevoj', rekao je premijer i dodao da se radi o vrlo osjetljivom i važnom pitanju za koje je Vlada RH pronašla rješenje.

Najavio je i sutrašnji susret u Sarajevu, gdje će se razgovarati o odnosima Hrvatske i BiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stav Hrvatske je nepromijenjen kada je riječ o odnosima sa Slovenijom

Kada je riječ o odnosima sa Slovenijom, pozicija hrvatske Vlade je vrlo jasna, ističe Plenković.

'Stav Hrvatske je i dalje nepromijenjen. Izašli smo iz arbitražnog procesa koji je postao kompromitiran krivnjom slovenske strane, i zato ovom arbitražnom presudom nismo vezani niti ćemo je primjenjivati kao takvu. No kao odgovorna Vlada i zemlja koja Sloveniju smatra susjednom zemljom, saveznicom i partnerom želimo dijalogom rješavati otvorena pitanja, ministrica Pejčinović-Burić i ja te kolegica Dalić bit ćemo u srijedu u Ljubljani i razgovarat ćemo sa slovenskim kolegama. To je jasan stav hrvatske Vlade na kojem ćemo ustrajati', rekao je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plenković: 'Vican uživa moju punu potporu u svemu što radi'

Govorio je i o sjednici Povjerenstva za provedbu Strategije obrazovanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Nastavlja se rad na Akcijskom planu. Precizno su definirane zadaće svih članova tog Povjerenstva. Dijana Vican uživa moju punu podršku i potporu u svemu što radi. Očekujem da do 8. rujna Povjerenstvo donese konačnu verziju tog akcijskog plana kako bismo dobili dokument koji će nam omogućiti daljnji rad na Strategiji reforme obrazovanja i koji će osigurati povlačenje EU sredstava. Očekujem da iznađemo najbolje rješenje o temama o kojima je u Hrvatskoj potrebno čvrsto i jasno suglasje. Na tome ću inzistirati jer je to politika ove Vlade', istaknuo je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Hrvatska se zadužila po vrlo dobrim uvjetima'

Premijer Plenković je na sjednici Vlade ocijenio i kako je najnovije zaduživanje Hrvatske ostvareno po vrlo dobrim uvjetima te da politička stabilnost ima izravne refleksije na financijsku stabilnost.

Ministarstvo financija realiziralo je u srijedu na domaćem tržištu kapitala izdanje obveznice s dospijećem 2032. godine u ukupnom nominalnom iznosu od tri milijarde kuna, uz kamatnu stopu od 3,25 posto i prinos od 3,30 posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Riječ je o vrlo dobrim uvjetima. Obveznice su kupili mirovinski fondovi i osiguravajuća društva, osobito tu ističemo osiguravajuća društva koja su bila vrlo zainteresirana", izjavio je Plenković na početku sjednice Vlade.

Dodao je kako je riječ o još jednom potezu koji pokazuje kako "poruka političke stabilnosti ima svoje izravne i konkretne refleksije na financijsku stabilnost i na izdavanje obveznica od strane Ministarstva financija".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo