Plenković: 'Sada se jasno vidi da je proces spašavanja Agrokora uspio! Knjigu ću svakako pročitati'

Image
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL / Vijesti.hr

'Pokazali snagu u tom procesu i da nam je najvažniji interes bio opći interes hrvatske ekonomije'

29.10.2018.
17:47
Dalibor Urukalovic/PIXSELL / Vijesti.hr
VOYO logo

Nakon promocije knjige, premijer Andrej Plenković kazao je kako ga je Martina Dalić zaintrigirala te da će svakako pročitati njezinu knjigu.

"Mislim da je potpredsjednica Dalić u mojoj Vladi vjerojatno imala najcjelovitiji uvid u sva zbivanja o ovoj temi i zato je dobro da vidimo njenu verziju događaja koji su iza nas", kazao je premijer nakon predstavljanja knjige bivše ministrice gospodarstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na upit novinara o tome je li dolazak velikog broja članova Vlade podrška Martini Dalić i kakva je njezina politička budućnost, kazao je kako je najvažnije što se sada jasno vidi kako je proces spašavanja Agrokora uspio.

VEZANE VIJESTI:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što se tiče ove teme, mislim da je sasvim jasno da je ona dominirala, pa možemo slobodno reći prvih godinu, godinu i pol dana mandata. Ono što je važno je da je, kao što smo i čuli danas, od neovisnih stručnjaka, proces uspio, da predstoji nastavak restruktuiranja. Ostvarili smo onaj temeljni cilj, a to je: zadržali smo radna mjesta, isplatili OPG-e, dali vremena malim i srednjim dobavljačima da stanu na noge, pokazali visoki stupnja otpornosti da iznesemo ovaj projekt do kraja jer je bilo jako puno onih koji su nastojali da on ne uspije. A ne uspije li projekt, došlo bi do destabilizacije Vlade", poručio je Plenković.

"Ono što je važno je da smo pokazali snagu u tom procesu i da nam je najvažniji interes bio opći interes hrvatske ekonomije i hrvatskih financija naših poreznih obveznika i radnih mjesta".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo